Nova vest
Tenis

Četvrtak, 20.08.2015.

13:45

Federer: Bilo bi sjajno igrati sa Rafom ponovo

Treći teniser sveta Rodžer Federer rekao je da bi voleo da se ponovo sastane sa Rafaelom Nadalom, a njihov potencijalni duel moguć je već u Sinsinatiju.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

"Svakako, bilo bi sjajno da se ponovo sastanem sa Rafealom", rekao je kratko Federer.

Švajcarac i Španac poslednji put su se sastali pre više od godinu i po dana, kada su bili rivali u polufinalu Australijan Opena – slavio je Rafa u tri seta 7:6(4), 6:3, 6:3 – a Nadal vodi u međusobnim duelima sa 23-10 u trijumfima.

Dvojica velikana uspešno su započela takmičenje u Sinsinatiju, Federer je u dva seta bio bolji od Roberta Bautiste-Ahuta, dok je Nadal na startu takmičenja porazio Žeremija Šardija, takođe maksimalnim rezultatom.

Ipak, da bi došlo do 34. međusobnog duela veteran iz Bazela mora da savlada Južnoafrikanca Kevina Andersona u trećem kolu, a 'Bik' sa Maljorke zemljaka Felisijana Lopesa.

U međuvremenu, dosta toga se promenilo u svetu tenisa. Rodžer, rekorder po brojo Gren Slem trofeja, nije uspeo da osvoji neki od četiri najveća turnira, dok je Rafa, s druge strane, u velikom problemu sa povredama – koje su ga dovele do ogromnog pada na ATP listi, pa je sada tek osmi teniser sveta.

Takođe, primat je u potpunosti preuzeo najbolji sportista sveta Novak Đoković, dok mu je sve češči rival, novi drugi reket sveta, Škot Endi Mari.

Shodno svemu navedenom, dosta je teško očekivati da se nekadašnji najbolji igrači sveta susretnu u borbi za trofej na nekom od prestižnih turnira u skorijoj budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve