Nova vest
Tenis

Utorak, 31.03.2015.

02:50

Novak: Znam šta da očekujem

Novak Đoković kaže da je zakomplikovao sebi život u drugom setu meča sa Darsisom i ističe da dobro poznaje narednog rivala Aleksandra Dolgopolova.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Igrao sam dobro u prvih pola sata, a onda sam počeo više da grešim, zaigrao sam nekako neutralno, pomalo sporo, pa se on vratio u meč. Ipak, u pravom trenutku sam podigao intenzitet i počeo da pogađam malo dublje. Zakomplikovao sam sebi život u drugom setu, ali pobeda je pobeda“, rekao je Đoković.

Sa Dolgopolovom, rivalom u četvrtom kolu, Novak je do sada igrao tri puta i svaki put je slavio – 2011. na US openu, godinu dana kasnije u Monte Karlu i 2013. u Rimu.

Ukrajinac je nekada bio 13. teniser na svetu, visok je 180 cm, a u karijeri je osvojio dve titule. Gaji neobičan stil igre – omiljeni udarac mu je drop šot, često improvizuje, ali je i sklon oscilacijama.

“Prilično dobro poznajem njegovu igru i znam šta da očekujem. Nadam se da ću početi dobro, kao i na prethodna dva meča, ali da ću zadržati koncentraciju tokom celog duela“, kaže Novak, koji juri peti trofej u Majamiju, a ukupno 51. u karijeri.

Prisetite se legendarnog taj brejka koji su Đoković i Dolgopolov odigrali 2011. godine u Njujorku.

Novak i Aleksandr u utorak igraju poslednji meč dnevnog programa na Centralnom stadionu – četvrti su po redu posle mečeva Berdih – Monfis, Petković – Pliškova i Mari – Anderson, što znači da meč ne bi trebalo da počne pre 22 sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve