Nova vest
Tenis

Petak, 08.08.2014.

07:59

RK: Vandevege kobna i za Jelenu

Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira u Montrealu, pošto je izgubila od kvalifikantkinje Koko Vandevege sa 7:6 (10-8), 2:6, 7:5.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Nakon što je eliminisala Anu Ivanović, 22-godišnja Amerikanka savladala je još jednu srpsku teniserku u uzbudljivom okršaju koji je trajao dva časa i 38 minuta.

Vandevege će se u četvrtfinalu sastati sa Jekaterinom Makarovom, koja je iznenadila vimbldonsku šampionku Petru Kvitovu sa 6:4, 1:6, 6:2.

Prvi set bio je vrlo dramatičan – Amerikanka je u ranoj fazi napravila brejk i čuvala ga je bez problema sve do rezultata 5:4, kada je Jelena realizovala treću brejk loptu i izjednačila na 5:5.

Jankovićeva je u narednom gemu spasla brejk šansu, a ubrzo se ušlo u taj brejk. Iako je bilo neizvesno, uz mnogo mini brejkova, Jelena nije imala nijednu set loptu, a Vandevege je iskoristila svoju četvrtu – 10-8 i vođstvo u setovima.

Srpska teniserka žestoko je uzvratila u drugom setu – odmah je napravila brejk i do kraja je ubedljivo osvojila set.

Vandevege je na startu odlučujućeg seta povela sa 2:0 i tu prednost čuvala je sve do finiša, iako smo videli čak pet brejkova u nizu. Jelena je u devetom gemu spasla meč loptu, zatim i sačuvala svoj servis za 5:5, ali je potom izgubila dva gema u nizu za konačni poraz.

“Napredovala sam na svakom turniru ove godine. Osvojila sam svoju prvu titulu u Hertogenbošu, veoma sam zadovoljna kako ide ova sezona. Sa svim preprekama na koje sam naišla uspela sam da se izborim“, izjavila je Vandevege, trenutno 51. teniserka na svetu.

Sa Makarovom, suparnicom u sledećem kolu, Amerikanka je igrala dva puta i oba puta je izgubila.

A Jelena je ispala i u konkurenciji parova, pošto su bolje od Klare Koukalove i nje bile Mihaela Krajiček i Barbora Zahlavova Stricova sa 6:3, 3:6, 10:7.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve