Nova vest
Tenis

Petak, 30.05.2014.

21:32

RG, 7. dan: JJ, Ana, Dušan i Nenad

Sedmog dana na Rolan Garosu na teren će četvoro srpskih tenisera koji će igrati pet duela – Jelena Janković, Ana Ivanović, Dušan Lajović i Nenad Zimonjić.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jelena, Ana i Dušan igraju mečeve trećeg kola u singlu, a Zimonjić igra u dublu i miks-dublu.

Prvi će na teren Dušan Lajović koji od 11 časova na terenu sedam igra meč karijere protiv Džeka Soka u trećem kolu.

Srpski teniser nikada se nije sastajao sa dve godine mlađim Amerikancem koji je trenutno osam pozicija bolje rangiran od njega (75). Sok je u prvom kolu izbacio sunarodnika Džonsona sa 3-0, a onda mu je Almagro u drugoj rundi predao meč zbog povrede.

U svakom slučaju Lajović ima veliku šansu, a ukoliko pobedi najverovatnije će igrati protiv Rafaela Nadala na terenu Filip Šatrije.

Na terenu Suzan Lenglan Ana Ivanović igra protiv Lusi Šafarove drugi meč po redu nakon jednog ženskog singla i taj duel bi trebalo da počne oko 13 časova. Ana je izgubila četiri od šest odigranih mečeva protiv Čehinje i to poslednja četiri.

Međutim, jedini duel odigran na šljaci dobila je Ana i to 2008. na Rolan Garosu kada je i osvojila jedini Gren slem. srpska teniserka igra u sjajnoj formi i ima veliku šansu za prolaz u osminu finala.

Otprilike pola sata posle Ivanovićeve na teren broj jedan izaći će i Jelena Janković koja igra protiv Sorane Kirstee šesti međusobni duel. Rumunka je dobila tri od prethodnih pet, uključujući i dva odigrana na šljaci. Kirstea je trenutno 26. na svetu, a u prve dve runde pobedila je Brazilku Pereiru sa 2-0 i Valeksandru Voznijak sa 2-1.

Nenad Zimonjić odigraće dva duela u subotu. Prvo će od 12.30h igrati meč trećeg kola u konkurenciji parova zajedno sa Danijelom Nestorom protiv Žana Žulijena Rožera i Orije Tekaua, a nakon toga i drugo kolo u mešovitom dublu. On i Julija Gerges sastaju se sa Lajzel huber i Huanom Sebastijanom Kabalom.

Rolan Garos, 7. dan:

Filip Šatrije (početak u 11h):

Petra Kvitova – Svetlana Kuznjecova
Rafael Nadal – Leonardo Majer
Andrea Petković – Kristina Mladenović
Rišar Gaske – Fernando Verdasko

Suzan Lenglan (početak u 11h):

Sloun Stivens – Jekaterina Makarova
Lusi Šafarova – Ana Ivanović
Gael Monfis – Fabio Fonjini
Filip Kolšrajber – Endi Mari

Teren broj jedan (početak u 11h):

Andreas Sepi – David Ferer
Jelena Janković – Sorana Kirstea
Giljermo Garsija Lopes – Donald Jang

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve