Nova vest
Tenis

Petak, 30.05.2014.

19:48

Bicikl Šarapove, ispala Cibulkova

Ovogodišnji Rolan Garos turnir je velikih iznenađenja, a ništa drugačije nije bilo ni u petak, kada su u ženskom delu žreba ispale dve nositeljke.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Dan je počeo senzacijom Ajle Tomljanović koja je u dva seta pobedila treću favoritkinju Agnješku Radvanjsku (6:4, 6:4), a istim rezultatom Sem Stosur izbacila je Dominiku Cibulkovu.

Cibulkova je bila deveta nositeljka, a Stosurova, finalistkinja Otvorenog prvenstva Francuske iz 2010. godine, najavila je da će biti jedan od favorita iz senke.

Ispadanjem glavnih konkurentkinja najbolje plasirana igračica je Mona Halep, ali je ipak prvi kandidat za tiutulu Ruskinja Marija Šarapova. Šarapova je pokazala zašto se na nju najozbiljnije računa, pa je tako biciklom pregazila Paolu Ormačeu, ne dozvolivši joj da se upiše na semafor.

U duelu dve teniserke koje su izbacile sestre Vilijams, Garbinje Mugurusa je nastavila sa sjajnim partijama i pobedom nad Šmidlovom od 6:2, 6:4, obezbedila meč sa pobednicom susreta Polin Parmentije – Mona Bartel.

Tomljanovićeva će u narednoj rundi igrati protiv Španjolke Karle Suares Navaro, koja je lagano dobila Tejlor Taunzend sa dva put po 6:2.

Rolan Garos, žene:
Dominika Cibulkova – Sem Stosur 4:6, 4:6
Agnješka Radvanjska – Ajla Tomljanović 4:6, 4:6
Tejlor Taunzend – Karla Suares Navaro 2:6, 2:6
Garbinje Mugurusa – Anastasija Šmidlova 6:2, 6:4
Paula Ormačea – Marija Šarapova 0:6, 0:6
Johana Larson – Eženi Bušar
Polin Parmentije – Mona Bartel
Danijela Hantuhova – Anđelika Kerber

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve