Nova vest
Tenis

Petak, 30.05.2014.

19:16

„Čekam dan kada će me Marko dobiti“

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan pobedom nad Marinom Čilićem, ali da je u trećem setu sâm sebi zakomplikovao život.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Đoković je u trećoj rundi Rolan Garosa pobedio Čilića rezultatom 6:3, 6:2, 6:7, 6:4 i sada ga najverovatnije čeka duel sa Žo Vilfredom Congom.

„Na početku trećeg seta sam imao priliku da napravim brejk i da pobedim u tri seta, ali je on tada zaigrao mnogo bolje“, rekao je Đoković.

Čilić je uspeo da se vrati u trećem setu i dobije ga u taj brejku, a onda i da zakomplikuje četvrti.

„Nisam koristio prilike koje su mi pružene i dozvolio sam mu da se vrati u meč. Igrao je sjajno na kraju trećeg seta, naročito u taj brejku. U četvrtom nisam iskoristio 0:40 i 15:40 i zakomplikovao sebi život, ali je generalno to bio težak meč sa više aspekata. Fizički sam morao mnogo da radim jer je bio agresivan, ali sam to mogao da očekujem. Izašao sam na teren znajući da će koristiti šanse, a neke udarce je pogađao veoma dobro. Napadao je iz drugog servisa, duboko riternirao, gurao me iza osnovne linije i trudio se da diktira ritam poena. Tada nije bilo lako, jer kada jednom postanete pasivni izgubite samopouzdanje da krenete napred. To se desilo na kraju trećeg i početkom četvrtog seta“, opisao je Novak pad u igri.

Đoković i Čilić su pre početka Rolan Garosa učestvovali u humanitarnom danu za pomoć stradalima u poplavama koje su zadesile Balkan. Međutim, jedan od novinara sa tim nije bio upoznat.

„Uradili smo zajedno. Ne znam koliko ste pratili, ali mi smo na centralnom terenu organizovali jedan događaj na kom smo igrali za ugrožene“, dodao je drugi teniser sveta.

Đoković ima dvojicu braće koja se bave tenisom, a novinare na konferenciji za štampu zanimalo je da li će uskoro Marko moći da se takmiči sa starijim bratom.

„Da budem iskren, nadam se da će taj dan uskoro doći, stvarno se nadam. Šta ću uraditi ako me pobedi? Zagrliću ga, poljubiti i reći mu: ’Da, uspeo si’. Stvarno bih voleo da taj dan dođe“, zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve