Nova vest
Tenis

Petak, 30.05.2014.

18:20

Čilić: Dobar otpor Novaku

Hrvatski teniser Marin Čilić rekao je posle meča sa Novakom Đokovićem da je igrao dobro, ali da ni to nije bilo dovoljno za pobedu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Čilić je u okviru trećeg kola Rolan Garosa poražen od Đokovića rezultatom 6:3, 6:2, 6:7, 6:4.

Marin je lagano izgubio prva dva seta, ali se vratio u trećem i malo je falilo da izbori peti, odlučujući period igre.

„Osetio sam u trećem setu da sam sposoban da se vratim i to je bio dobar otpor, naročito protiv Novaka koji ne daje mnogo prilika protivnicima, naročito kada povede sa 2:0. Posle tog trećeg seta, imao sam brejk viška, pa sam izgubio servis, ali sam igrao dobro, igrao sam baš dobro. U četvrtom setu on je nekoliko puta imao 0:40 ili 15:40 i set je vrlo lako i brzo mogao da ode na njegovu stranu, ali sam se i posle toga vratio i igrao dobro“, rekao je Čilić.

Hrvatski teniser istakao je da je imao svojih šansi u finišu meča.

„Šteta što sam izgubio svoj servis, promašio sam forhend na 15:30. Ali, kada pogledam ukupno, igrao sam veoma dobar tenis danas. Servis je bio ok, ne najbolji, ali kada igrate protiv nekoga kao što je Novak, on vraća loptice na koje niste navikli kad igrate sa drugim igračima“, dodao je Čilić.

Čilić ove godine sarađuje sa najboljim teniserom Hrvatske Goranom Ivaniševićem.

„Sa Goranom radim na različitim aspektima igre. Pomaže mi da razumem igru i da igram sa drugačijim mentalnim pristupom nego ranije. Gledajući saradnju sa Goranom, mislim da ona funkcioniše dosta dobro i srećan sam zbog toga“, zaključio je hrvatski teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve