Nova vest
Tenis

Sreda, 14.05.2014.

16:20

Šardi okrenuo i izbacio Federera

Francuz Žeremi Šardi napravio je veliko iznenađenje u drugom kolu mastersa u Rimu, pošto je posle preokreta savladao Rodžea Federera – 1:6, 6:3, 7:6(8).

Izvor:

Autor:

Default images

Prvi set nagoveštavao je laganu i rutinsku pobedu Federera, jer je četvrti nosilac napravio dva brejka i stigao do prednosti u setovima.

Ipak, Francuz se nije predao, zaigrao je znatno bolje i iskoristio prvu brejk loptu u četvrtom gemu drugog seta, da bi novim brejkom potvrdio izjednačenje u setovima.

U nastavku meča Francuz je bio mnogo sigurniji, pogotovo u poenima na svoj prvi servis gde je imao veoma visok procenat uspešnosti, odnosno 82 odsto, za razliku od Federerovih 55.

Šardi je stekao brejk prednosti i odlučujućem setu, ali je sa nekoliko grešaka dozvolio Federeru da se vrati i izjednači na 4:4, da bi odluka o učesniku šesneastine finala pala posle taj brejka.

Francuz je bolje počeo 13. gem i stekao mini brejk prednosti posle četiri odigrana poena, ali se Rodžer ponovo brzo vratio u egal. Malo je nedostajalo da Šardija velika greška na 6:5 košta meča, ali je odgovorio neverovatnom skraćenom dijagonalom iz forhenda u trku spasao meč loptu.

Usledila je greška Federera koju Šardi koristi za možda i najveću pobedu u karijeri.

Šardi, koji je 47. teniser sveta, u narednom kolu će se sastati sa Hrvatskim igračem Ivanom Dodigom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve