Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.11.2013.

19:44

Tipsarević 'razočaranje' godine

Srpski teniser Janko Tipsarević i Australijanka Samanta Stosur proglašeni su najvećim razočaranjima u godini za nama, prema izboru sajta ’tennis.com’.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Tipsarević je ovu neslavnu titulu zaslužio kao teniser koji je iz Top 10 pao na 36. poziciju ATP liste, dok je Stosurova kao osvajačica Gren slema, trenutno 18. na svetu.

U objašnjenju koje stoji na sajtu ’tennis.com’, Tipsarević se opisuje kao igrač koji je titulom u Čenaiju i dobrom igrom u januaru najavio fenomenalnu sezonu, ali se desilo upravo suprotno.

Analitičari sa spomenutog sajta ustanovili su dva razloga Jankovog pada, posle uspona iz prethodne godine. Prvi, da je imao problema sa inspiracijom i drugi, da su njegove povrede bile istinite.

Na Australian Openu, Tipsarević je savladao domaćeg tenisera Lejtona Hjuita u trećem kolu, ali je zbog povrede pete, već u narednom duelu sa Almagrom morao da preda u drugom setu.

„Ne znam kako sam uspeo to da uradim, ali sam skroz s****o petu“, rekao je tada Tipsarević, što je bila najava loše sezone.

To što je povreda bila dovoljno ozbiljna da mora da preda, ali i nedovoljno teška da se potpuno povuče sa tura, predstavljalo je dvostruku nepogodu za Tipsarevića. Usledila je očajna serija, na sledećih šest turnira pet puta je završavao u prvom kolu, a njegova peta nije u potpunosti izlečena. Srpski teniser je sezonu završio sa čak 14 poraza u prvim kolima, a u sezoni ima ukupan skor 20-24. Trenutno zauzima 36. poziciju na ATP listi.

Posle loše godine, zbog hroničnih problema sa petom, Tipsarević nije mogao da pomogne saigračima iz reprezentacije u finalu Dejvis kupa, a to je direktno uticalo na rezultat duela. Srbija je poražena od Češke sa 3:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve