Nova vest
Tenis

Sreda, 06.06.2012.

12:36

Fed: Srbija i Slovačka na startu

Teniserke Srbije igraće na startu sledećeg Federejšn kupa sa timom Slovačke, odlučeno je žrebom u Parizu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč će se igrati devetog i desetog februara sledeće godine u Srbiji.

Naša selekcija plasirala se ove sezone u finale Federejšn kupa. Rival će joj biti Češka, a meč se trećeg i četvrtog novembra igra u praškoj O2 dvorani.

Ostali parovi prve runde Fed kupa 2013:

Češka – Australija
Italija – SAD
Japan – Rusija

"Opet Slovačka! Izgleda da nam je suđeno da konstantno nailazimo na ovaj tim koji izuzetno poznajemo, u poslednjih pet godina igrali smo tri puta, mečevi su bili zaista antologijski. Poslednji smo odigrali aprila 2011. u Bratislavi koji je bio jedan od najtežih i najzubudljivijih mečeva koje smo imali u istoriji. Setimo se samo dubla, meča koji je odlučivao pobednika tog susreta i ekipu koja je u ovoj sezoni igrala među osam najboljih na svetu. Bili smo na rubu poraza, ali smo na kraju posle više od četiri sata igre dobili taj meč i otišli u istoriju, u Svetsku grupu A i sezonu u kojoj smo evo izborili i finale, takođe prvi put u istoriji. Ima puno vremena do meča sa Slovakinjama, ispred nas je sada pre svega finale Fed kupa za 2012. u kome ćemo gostovati selekciji Češke, koja brani trofej. Naše misli i snage su usmere ka tom meču, a posle toga ćemo se spremati za Slovačku. Sjajno je to što ćemo posle dve godine pauze biti domaćin i što ćemo izuzetno jak tim Slovačke dočekati u našoj Srbiji, verujem kao šampioni sveta", rekao je selektor Dejan Vraneš.

Slovačku poznajemo jako dobro, iz mečeva koje smo protiv ove reprezentacije imali tokom poslednjih godina. Mislim da smo igrali protiv njih više od bilo koje nacije. One su veoma jaka ekipa, posebno sa Cibulkovom koja je u ovom trenutku u izuzetnoj formi i Danijelom Hantuhovom koja je veoma iskusna treniserka. Žreb nije lak i ovo je definitivno jedan od najtežih mečeva", izjavila je Ana Ivanović.

Šta reći, ponovo Slovačka... Iskreno mogao je žreb biti i malo zanimljiviji, jer konstantno se ukrštamo sa istom reprezentacijom, Slovačkom, protiv koje smo u poslednjih pola decenije imali tri izuzetno teška meča. Težak protivnik, Hantuhova i Cibulkova koje za svoju zemlju uvek igraju sa posebnim nadahnućem i protiv kojih je uvek zagarantovan težak dvoboj. Dobra stvar je to što igramo kod kuće. O Slovačkoj ćemo razmišljati svakako najviše posle finala Fed kupa koje igramo 3. i 4. novembra ove godine u Pragu, meču koji mi je od 46 koje sam do sada odigrala u reprezentaciji najvažniji i u njega ću ući spremnija nego ikada. Sada su naše misli usmerene samo ka Češkoj i trofeju Fed kupa. Želja svih nas je da u 2013. uđemo kao svetske šampionke", rekla je Jelena Janković.

Sjajna prilika da posle nekoliko uzastopnih mečeva u gostima, odigramo jedan pred našim navijačima. Mislim da smo dobro prošle na žrebu jer smo na prvom mestu izbegle dugačko putovanje koje nekada ume da bude važan faktor u mečevima FED kupa. Sa Slovakinjama smo se već sastajale. One su izuzetan tim koji ćemo moći da pobedimo jedino ukoliko budemo maksimalno spremne i pružimo sto odsto svojih mogućnosti. Pre prvog kola naredne sezone, nas u novembru čeka finale u Češkoj i sve misli vezane za FED kup su ipak usmerene na taj meč i borbu za trofej. Sa druge strane, činjenica da prvo kolo u 2013.igramo kod kuće, daje nam dodatni motiv da u februaru pružimo priliku našim navijačima da nas pozdrave kao branioce trofeja. Daćemo sve od tebe da tako i bude", rekla je Bojana Jovanovski.

"Srbija je težak protivnik. Još je, medjutim, rano da pričamo o tom duelu pošto je on daleko i ne znamo da li će Srbija igrati u najjačem sastavu", rekla je Dominika Cibulkova.

"Srbija je, poput Češke, naš stalan protivnik. Imam osećaj kao da se sastajemo svake godine. Imaju jak tim, ali u poređenju sa ostalim mogućim rivalima, možda, najmanje stabilan. Iz tog razloga današnji žreb smatram prihvatljivim. Ana Ivanović i Jelena Janković su odlične teniserke, ali postoji dubina u sastavu Srbije. Ostale selekcije imaju rezerve koje su na sličnom nivou sa vodećim igračicama", istakao je selektor Slovakinja Matej Lipak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve