Nova vest
Tenis

Subota, 04.02.2012.

14:08

Jelena donela prvi poen Srbiji

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković pobedila je Belgijanku Kirsten Flipkens sa 7:5 i 7:5 i donela prvi poen Srbiji u prvom kolu FED kupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naša teniserka je pred kraj drugog seta imala problema sa povredom, ali je uspela da privede meč kraju, posle 110 minuta igre.

To je treća pobeda naše teniserke una isto toliko mečeva sa Flipkensovom. Posle njih dve, drugi meč dana odigraće Bojana Jovanovski i Janina Vikmajer, dok se preostali singl mečevi i dubl igraju u nedelju.

Tekstualni prenos meča Jankovićeve i Flipkensove možete da pratite na našem sajtu.

Flipkensova je bila prva na servisu i bez problema je uspela da ga sačuva za 1:0, pošto Jankovićeva nije uspela ni da joj pripreti. Srpska teniserka je svojim greškama dozvolila protivnici da dođe do dve brojke, ali je Flipkensova dve lopte poslala u mrežu i jednu aut za 1:1.

U narednim gemovima Flipkensova je prikazala sigurniju igru, a iako je Jankovićeva u nekoliko navrata istrčavala na mrežu nije bilo brejkova. Najbolja srpska teniserka imala je priliku da oduzme servis Belgijanki, ali se ona vratila i povela sa 5:4, da bi joj Jankovićeva uzvratila i izjednačila.

Jankovićeva je nastavila u istom ritmu i vrlo brzo povela sa 30:0, a iako je Flipkensova uzvratila, srpska teniserka je došla do prilike za brejk koju je iskoristila i povela prvi put na meču. Belgijanka je Jankovićevoj pružila veliki otpor u 12. gemu, ali je ona iskoristila prvu set loptu za vođstvo od 1:0 posle 48 minuta igre.

Na početku drugog seta, Belgijanka je zaigrala mnogo bolje, uzela svoj, pa zatim i Jelenin servis gem, ali je naša teniserka odmah odgovorila, napravila "brejk", a zatim i dobila gem na svoj servis za izjednačenje od 2:2.

Odmah u narednom gemu Jelena oduzima servis protivnici za vođstvo od 3:2. U šestom gemu Jelena je na svom servisu bila u problemima, Belgijanka je imala tri "brejk" lopte, ali je naša teniserka uspela da povede sa 4:2.

Me]utim, Belgijanka se nije predavala, uzela je tri naredna gema, povela sa 5:4 i došla u priliku da na servis Jelene Janković dođe do izjednačenja u setovima.

U narednom gemu Jelena se požalila na bol u butini, ali je i pored agresivne igre Belgijanke, koja je pokušavala da sikoristi povredu naše teniserke, uspela da izjednači na 5:5, spasivši dve set lopte.

U 11 gemu naša Jelena je imala tri "brejk" lopte, iskoristila treću i povela sa 6:5. U narednog gemu izgubila je samo poen i donela Srbiji prvi poen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve