Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 25.04.2011.

19:55

Tipsarević preživeo Nišikorija

Janko Tipsarević uspeo je da se posle preokreta plasira u drugo kolo Srbija opena 2011.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tipsarević je posle velike borbe pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 2:6, 6:2, 7:6 (0). On će u sledećoj rundi igrati protiv Nemca Miše Zvereva.

Posle njih na teren izlaze Nenad Zimonjić i Marsel Granoljers, prvi nosioci dublu, koji za rivale imaju Davida Savića i Miljana Zekića.

U toku dana odigrana su još dva meča prvog kola, a gledaoci će u utorak imati priliku da uživo vide Gonsalesa, Gulbisa, Iznera itd. Šta je Novak Đoković rekao na konferenciji za novinare pročitajte ovde. Takođe, tokom dana je ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić uručio diplomatske pasoše srpskim teniserima i teniserkama.

Tekstualni prenos pratite na našem sajtu.

Početak meča bio je pun grešaka, prevashodno srpskog tenisera, a posle njegove greške iz forhenda Japanac u drugom gemu stiže do prve brejk šanse na meču. Nišikori je loše zahvatio lopticu bekhendom i tako propustio priliku, ali je sa dva sjajna napada (volej i ’viner’ riternom) osvojio naredna dva poena i napravio brejk – 2:0.

Pri rezultatu 3:0 za Nišikorija srpski teniser zatražio je medicinski tajm-aut zbog problema sa levim butnim mišićem.

Japanac je bio veoma siguran na svoj servis (u četiri gema izgubio je samo tri poena), ali bilo je očigledno i da Janko ima problema sa kretanjem. Nišikori je u osmom gemu propustio dve set lopte, ali je treću realizovao duplom servis greškom srpskog tenisera – 6:2 za 33 minuta igre.

U drugom setu Tipsarević je zaigrao bolje, brzo napravio brejk koji je sjajnim servisom kapitalizovao i poveo sa 3:1. Odlično je nastavio Janko da koristi ovaj "zalet" pa je bio na korak od novog brejk. Međutim, nije realizovao dve brejk šanse, pa je Japanac ipak smanjio na 3:2.

Sa druge strane, srpski teniser je zadržao sigurnos na servisu i stigao do 4:2. Ono što je propustio na prethodni servis rivala, nije propustio u sedmom gemu pa je drugim brejkom u setu poveo 5:2, te rutinski priveo set kraju i izjednačio na 1:1.

Potpuno se Tisarević vratio u meč, rano napravio brejk i u trećem setu, ali ga je onda "izdao" servis pa je Nišikori izjednačio na 2:2 i ostao u igri. Usledila je sigurna igra oba tenisera na svoj servis, pa su bili u egalu do rezultata 6:6, pa je odličiovao taj-brejk. Tipsarević je bio dominantan u ovom delu igre ne dozvolivši Japancu ni jedan poen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu