Nova vest
Tenis

Sreda, 26.01.2011.

20:58

AO: Zvonarjova - Klajsters (5.00)

U drugom polufinalnom susretu u ženskoj konkurenciji na Australijan Openu sastaće se druga i treća nositeljka, Vera Zvonarjova i Kim Klajsters.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Dve teniserke su se samo u prošloj godini sastale četiri puta, a Zvonarjova je bila bolja u tri navrata, na Vimbldonu, u Montrealu i na završnom turniru.

Ipak, Klajstersova je odnela pobedu u finalu US Opena, kada je potpuno nadigrala Ruskinju. Pobednica ovog susreta će sledeće nedelje biti druga na WTA listi. U drugom meču sastaju se Karolina Voznijaki i Li Na.

Zvonarjova je u polufinale stigla laganom pobedom nad Petrom Kvitovom u četvrtfinalu 6:4, 6:2, dok se Belgijanka mučila protiv Agnješke Radvanske, od koje je na kraju bila bolja rezultatom 6:3, 7:6.

Ovo polufinale će, prema prognozama stručnjaka, biti repriza finala US Opena 2010, kada je Klajsters osvojila treću Gren slem titulu.

Belgijanka je, inače, jedina polufinalistkinja koja u svom posedu ima Gren slem trofeje, mada je sva tri osvojila u SAD-u.

"Nadam se da će mi iskustvo pomoći. Ipak, predstoje mi najteži mečevi, preostale tri teniserke su svetski broj jedan i dva, dok je Li Na odlična ove sezone. Biće veoma teško. Vera me je prošle godine izbacila na Vimbldonu, ali sam joj se revanširala na US Openu. Videćemo", rekla je Klajstersova pred susret.

U ukupnom skoru protiv Zvonarjove, Belgijanka vodi 6-3. Ovo je ujedno i peto polufinale za Klajstersovu u Melburnu (2004. je igrala finale, tada je poražena od Žastin Enan).

Zvonareva je nastupala u prethodna dva Gren slem finala, ali je u oba poražena. Pored poraza od Klajstersove na US Openu, Na Vimbldonu je izgubila od Serene Vilijams.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve