Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.01.2011.

22:10

Rasplet u TSS, ko će u fotelju?

TSS u utorak bira novog predsednika. Živojinović želi novi mandat, neistomišljenici, predvođeni igračima, selektorom Obradovićem žele promene...

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Teniski savez Srbije u utorak od 16 sati u Geneks impuls holu u Beogradu bira novog predsednika našeg nacionalnog saveza. Aktuelni predsednik saveza Slobodan Živojinović kandidovao se za treći mandat na čelku saveza, dok drugu stranu, koja još uvek nije imenovala svog kandidata i koja se žestoko protivi novom imenovanju Živojinovića, predvodi Srđan Đoković.

Konačnim raspletom, biće okončano skoro mesec i po dana velikih sukoba, žestokih optužbi, i prepucavanja saopštenjima, koje su u potpunosti bacile u drugi plan najveći uspeh srpskog tenisa, osvajanje Dejvis kupa. Podsetimo, još ranije svi igrači, predvođeni Novakom Đokovićem, Viktorom Troickim, Jankom Tipsarevićem i selektorom Bogdanom Obradovićem zatražili su promene u savezu.

Predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović oglasio se u ponedeljak otvorenim pismom u kome je naveo da će sednica Skupštine na kojoj će biti izabran novi predsednik biti održana u skladu sa odredbama Statuta, a "njenu legitimnost će dokazati prisustvo velikog broja delegata klubova".

Živojinović tvrdi da je njegovu kandidaturu potpisom i pečatom podržalo 72 kluba i dva regionalna saveza, koji raspolažu sa ukupno 399 glasova, što je apsolutna većina u Skupštini. Živojinović najavljuje da će u slučaju pobede predložiti Toplicu Spasojevića za prvog čoveka UO.

Međutim, kako prenosi beogradska štampa (Novosti) najviše problema očekuje se od struje Srđana Đokovića, koja verovatno neće pristati na novi Statut, koji je već usvojen na elektronskoj Skupštini Upravnog odbora (što oni ne priznaju kao legitimno), niti će dozvoliti da rasprava o finansijskom izveštaju za 2010. prođe ”glatko i brzo”.

Takođe, za sada ostaje misterija, koju će otac našeg najboljeg tenisera svih vremena verovatno razotkriti na sednici, ko su ljudi koji bi vodili TSS u slučaju da njegova opcija pobedi..

Ipak, mnogi se plaše da će biti dosta neprijatnih scena i problema počev od samog ulaza na skupštinsko zasedanje.

Tako nešto je najavio i Goran Bubanj, predsednik TS Beograda, koji očekuje probleme, poručivši da će na ulazu u dom saveza, u utorak nešto pre 16.00, za kada je zakazan početak Izborne skupštine, mere obezbeđenja biti rigorozne i maksimalne.

Legitimisaće nas na vratima, jer će ulaz dozvoliti samo onima koji imaju pravo glasa na Skuštini. Dakle, mnogi sportski radnici neće moći da uđu, što je skandal. Videćemo šta će biti od svega” rekao je Bubanj za "Novosti".

Mnogi se pribojavaju da bi eventualna neslaganja mogla da dovedu i do ozbiljnijih nesporazuma, pa i neprimerenog rečnika, ali i mogućih fizičkih obračuna, jer je u proteklih 50-ak dana ceo sukob, po opštem mišljenju otišao predaleko...

U svakom slučaju, srpski tenis, dobija novog ili novog-starog predsednika u utorak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve