Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.01.2011.

07:48

AO: Ferer prekinuo Raonićev san

Španski teniser David Ferer plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, pošto je pobedio mladog Kanađanina Miloša Raonića sa 4:6, 6:2, 6:3, 6:2.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Španac je meč prelomio u trećem setu, kada je izdržao pritisak rivala na početku, a onda je svoju prvu priliku iskoristio, osvojio set i tako ga demoralisao.

Ferer je tako ponovio svoj najbolji rezultat u Melburnu, iz 2008. godine, a za proboj u polufinale boriće se sa boljim iz duela Rafaela Nadala i Marina Čilića.

Kanađanin rođen u Podgorici najveće je iznenađenje turnira, a prethodno je prošao kvalifikacije i eliminisao Bjorna Faua, Majkla Ljodru i Mihaila Južnog. Raonić (196cm) je sjajno počeo i duel osmine finala sa Fererom i poveo je protiv Španca.

Međutim, brzi i borbeni Ferer vraćao je mnogo teških loptica u polje, stavljao je tako dodatni pritisak na rivala, pa su greške Raonića učestale. Dovoljno za 1-1 u setovima.

Presudan je ipak bio treći set. Kanađanin je lako dobijao svoje servis-gemove, a u nekoliko navrata bio je nadomak brejka i propustio je četiri šanse da oduzem servis suparniku. To je pomalo obeshrabrilo Raonića, koji pri rezultatu 4:3 pravi niz početničkih grešaka, pa Ferer pravi brejk i ubrzo dolazi do seta.

Serija je nastavljena i u četvrtom setu – Španac je poveo 2:0, zatim je došao i do duplog brejka, Raonić je jedan uspeo da vrati, ali bilo je očigledno da se umorio i da sve češće promašuje. Zato je savršeno fizički pripremljeni Ferer relativno lako priveo meč kraju posle dva časa i 35 minuta igre.

Španac je imao 23 direktna poena i 10 neiznuđenih grešaka, dok je odnos Raonića bio 57/68.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve