Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.01.2011.

05:35

AO: Zvonarjova lako sa Benešovom

Druga teniserka na svetu Vera Zvonarjova pobedila je Ivetu Benešovu iz Češke sa 6:4, 6:1 i plasirala se u četvrtfinale Australijan opena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U ne naročito kvalitetnom okršaju Zvonarjova je manjih problema imala u prvom setu, ali drugi je već bio stvar rutine i Ruskinja je slavila posle 76 minuta igre.

Za plasman u svoje drugo polufinale u Melburnu, posle 2009. godine, Zvonarjova će se boriti sa 25. nosiocem Petrom Kvitovom, koja je u tri seta izbacila Flaviju Penetu.

Levoruka Benešova iskoristila je nešto lošiji početak rivalke kako bi napravila brejk i ubrzo povela sa 4:2 u prvom setu. Međutim, Zvonarjova se brzo konsolidovala i do kraja meča prepustila je rivalki samo jedan gem.

„Srećna sam zbog načina na koji sam napravila preokret u prvom setu. Kada je reč o narednoj protivnici (Kvitovoj), ona je pobedila Stosur i Penetu i sigurna sam da mi predstoji težak meč“.

Svaki put od 2003. godine bar jedna Ruskinja igrala je četvrtfinale Australijan opena, a tako će biti i ove. Zvonarjova je na poslednja dva Grend slem takmičenja bila vicešampionka.

Četvrtfinalni parovi, ženska konkurencija:
Karolina Voznijaki – Frančeska Skjavone
Na Li – Andrea Petković
Vera Zvonarjova – Petra Kvitova
Šuai Peng/Agnješka Radvanska – Kim Klajsters/Jekaterina Makarova

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve