Nova vest
Tenis

Subota, 22.01.2011.

16:30

AO: Petoro Srba igra sedmog dana

Sedmog dana na Australijan openu na teren će čak petoro srpskih tenisera.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Đoković igra osminu finala u singlu, Tipsarević treće kolo u dublu, Zimonjić počinje u mešovitom dublu, a igraće i dvoje juniora.

Novaka Đokovića na putu ka četvrtfinalu očekuje duel sa Špancem Nikolasom Almagrom, sa kojim je srpski teniser do sada igrao samo jednom. Bilo je to 2008. na Mastersu u Rimu kada je Almagro predao meč posle 6:1 i 1:0 za Đokovića.

Španac je trenutno 14. igrač sveta, što je samo tri mesta lošije od njegovog najboljeg plasmana u karijeri. Almagro je izuzetno talentovan teniser koga odlikuje tehnički odličan jednoručni bekhend. Kao i skoro svi Španci, mnogo bolje se snalazi na šljaci, iako i na tvrdim podlogama može da igra odlično zbog veoma dobrog servisa za njegovu visinu (183cm).

Svih sedam trofeja u karijeri Almagro je osvojio na zemljanoj podlozi, pa je Đoković ipak veliki favorit u ovom duelu. Najbolji srpski teniser u dosadašnjem toku turnira nije imao pravi test. Pobedio je Granoljersa, Dodiga i Troickog izgubivši samo jedan set i to u taj-brejku koji je uvek lutrija.

Međutim, meč Đoković – Almagro postavljen je na ’Hajsens arenu’, koja je u dosadašnjem toku turnira bila ’groblje srpskih igrača’. Na tom terenu Tipsarević je izgubio već dobijen meč sa Verdaskom, Ivanovićeva je poražena od Makarove, Jankovićeva je izgubila od Šuai Peng, a Troicki je predao Đokoviću.

Malo ohrabrenje je ipak što je Đoković, pored meča sa Troickim, na ’Hajsens areni’ savladao i Ivana Dodiga. Ovaj duel drugi je po redu nakon jednog muškog dubla i počeće oko tri sata posle ponoći po srednjeervopskom vremenu.

Nenad Zimonjić trebalo je da na Australijen openu počne saradnju sa Anom Ivanović u miks dublu, ali je srpska teniserka otkazala zbog povrede, pa će Zimonjić igrati u paru sa Ruskinjom Marijom Kirilenko. Njih dvoje u subotu igraju meč prvog kola protiv Kineskinje Ži Jan i Indijca Rohana Bupatija. Meč je postavljen na teren brj dva i počinje posle jednog muškog i dva ženska dubla.

Neverovatan poraz Janka Tipsarevića od Fernanda Verdaska nije ostavio previše traga na srpskom igraču koji zajedno sa Nemcem Bjornom Fauom odlično gura u dublu. Nakon trijumfa u petak protiv Malisa i Marija, Srbin i Nemac će već u subotu igrati i treće kolo. Protivnici su Jirgen Melcer i Filip Pečner, a meč je postavljen na teren broj tri i treći je po redu nakon jednog juniorskog singla i jednog ženskog dubla. Zanimljivo je da je Janko posle poraza od Verdaska, a nakon trijumfa u dublu, na svom 'Tviteru' napisao da je postao specijalista za dublove.

Takmičenje u subotu počinje i dvoje srpskih juniora. 16-godišnja Natalija Kostić, koja je postavljena za devetog favorita turnira (953. na WTA listi) na startu igra protiv Slovakinje Ane Šmiedlove, dok mladi Miki Janković u prvom kolu u konkurenciji juniora igra protiv Tajlanđanina Višaje Trongčaroenčaikula.

Nadamo se da mladi Tajlanđanin neće uspeti u tenisu kako bi se izbegli problemi u izgovaranju njegovog prezimena.

Pored srpskih tenisera sedmog dana na teren će i Rodžer Federer, Karolina Voznijacki, Marija Šarapova, Endi Rodik, a u derbiju dana sastaju se Tomaš Berdih i Fernando Verdasko...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve