Nova vest
Tenis

Četvrtak, 20.01.2011.

04:20

Nadal "počistio" Svitinga

Prvi favorit Australijen opena, Španac Rafael Nadal lako se plasirao u treću rundu turnira u Melburnu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Najbolji teniser sveta je savladao kvalifikanta iz SAD-a Rajana Svitinga sa ubedljivih 6:2, 6:1, 6:1 posle nešto više od 100 minuta igre.

Nadal će u trećem kolu igrati protiv domaćeg tenisera Bernarda Tomića koji je sa 7:6, 7:6, 6:3 eliminisao Španca, 31. nosioca Felisijana Lopesa.

Nadal je fenomenalno servirao u prvom setu imao je perfektan učinak u osvojenim poenima na prvi servis, pogodio je 18 vinera i sa dva brejka od četiri moguća stigao do 6:2.

U sledećem delu igre Španac je nešto slabije servirao ali ponovo na visokom niovu, te iskoristio veoma loš servis Svitinga za osvoji četiri od sedam stvorenih brejk lopti. I u ovom setu Nadal je imao 18 vinera, ali nešto manje grešaka pa je počistio Ameikanca sa 6:1.

Odlučujući set nije doneo mnogo bolju igru prvog tenisera sveta, imao je duplo manje vinera i prepustio je jedan servis rivalu, prvu put na meču. Međutim, Sviting je mnogo više grešio nego u prethodnom delu meča, prvi put je imao više neiznuđenih grešaka od Nadala pa je Španac sa tri brejka (od četiri) ponovo stigao do 6:1 i trećeg kola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve