Nova vest
Tenis

Utorak, 18.01.2011.

08:41

JJ: "Spremna sam za izazove"

Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da je zadovoljna plasmanom u 2. kolo AO i ocenila da je spremna da u novoj sezoni ostvari dobre rezultate.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Jankovićeva je u prvom kolu pobedila 66. teniserku sveta, Ruskinju Alu Kudrjavcevu, sa 6:0 i 7:6.

"U prvom setu sam igrala dobro, dobro sam se kretala, ali sam se u drugom setu malo opustila, a moja protivnica je zaigrala mnogo bolje. Ali, uspela sam da se oporavim, igrala sam poen po poen, pokušavala da ostanem pozitivna i uspela da pobedim u dva seta", rekla je.

Jankovićeva je dobro igrala u prvom setu, nedozvolivši protivnici da osvoji nijedan gem, ali je u nastavku gubila sa 0:4, a pri rezultatu 3:5 uspela je da spase set loptu.

"Prvi mečevi su najteži, pogotovo na grend slem turnirima. Mislim da mogu bolje, sutra imam dan odmora i mogu da popravim pojedine stvari. Dugo nisam igrala, ovo mi je tek drugi meč u sezoni. Dobro se osećam, zdrava sam i radujem se novoj sezoni", rekla je osma teniserka sveta.

Jankovićeva će u drugom kolu igrati protiv Kineskinje Šuaj Peng, 54. na WTA listi. Šuaj Peng je u prvom kolu bila bolja od Ukrajinke Katerine Bondarenko sa 2:1 (2:6, 6:3, 8:6).

Do sada su odigrale sedam mečeva, a srpska teniserka slavila je šest puta.

"Mislim da sam igrala protiv nje u nekoliko navrata i da sam izgubila samo jednom. Znam kako igra i šta treba da radim. Ona snažno udara lopticu, ravno. Moram da se koncentrišem na svoju igru, da radim ono što moram i ne mislim na protivnike", rekla je srpska teniserka.

"Tokom mečeva moram da igram onako kako to radim na treningu i mislim da će mi posle toga sampouzdanje biti veće. Naporno sam trenirala tokom pauze, radim sa novim trenerom Andrejom Pavelom i sve mi je novo. Radila sam dobro na fizičkoj spremi, kako bih bila potpuno spremna za novu sezonu i izdržala mečeve bez povreda", rekla je Jankovićeva, podsetivši da je u prošloj sezoni imala mnogo problema sa povredama.

Dodala je da je veoma motivisana i spremna da ove sezone ostvari dobre rezultate.

"Ja sam uvek pozitivna. Idem od meča do meča. Tek sam počela sezonu, osećam se spremno, sveže i motivisano. Videćemo", rekla je Jelena Janković.

Na pitanje da li oseća pritisak što još nije osvojila grend slem turnir, a bila je na prvom mestu WTA liste (2008), Jankovićeva je kroz smeh rekla: "Uvek isto pitanje".

"Kakav pritisak? Na grend slemu svi žele da trijumfuju. Svaki igrač je dodatno motivisan na takvim turnirima. Nije važno da li ste prvi na svetu ili ne. Morate da igrate najbolji tenis, pošto na terenu nije bitno da li ste prvi ili 100. na listi, svako može da pobedi", rekla je srpska teniserka.

"Dobro se osećam, radujem se takmičenju, izazovu i bitkama", dodala je Jankovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve