Nova vest
Tenis

Nedelja, 02.01.2011.

14:14

HK: Novak doneo Srbiji prvu pobedu

Teniska reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu na Hopman kupu u australijskom Pertu, pošto posle dva meča vodi protiv Kazahstana sa nedostižnih 2-0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Drugi poen našoj zemlji doneo je Novak Đoković pobedivši Andreja Golubeva sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:1.

Ostalo je još da se odigra meč miks dublova koji neće imati rezultatski značaj. Za naš tim igraće Ana Ivanović, koja je u prvom duelu pobedila Jaroslavu Švedovu, i Novak Đoković, a za Kazahstan Jaroslava Švedova i Andrej Golubev.

U prvom meču u 2011. godini Đoković je odigrao veoma slab prvi set, ali je nakon toga zaigrao na svom prepoznatljivom nivou i ipak je relativno rutinski savladao Golubeva.

Naredni meč naša selekcija igra u utorak kada će za protivnika imati Australiju koja je u prvom kolu pobedila Belgiju sa 2-1.

Novak je na startu duela sa Golubevim pokazao neke slabosti iz prethodne godine. Servirao je veoma slabo, imao je tokom celog prvog seta ispod 50% ubačenog prvog servisa, a uz to je napravio i pet dublih servis grešaka.

Golubev je brejk napravio u osmom gemu, poveo je sa 5:3, Novak je uspeo da uzvrati ali je onda u 10. gemu ponovo ispustio svoj servis, a samim time i set.

U drugom period Đoković je zaigrao znatno bolje, poveo je sa 5:1 napravivši dve brejka, Golubev je prišao na 5:3, ali više od toga nije mogao. Ni u odlučujućem setu nije bilo dileme, pošto je Novak veoma brzo došao do ogromne prednosti od 5:0. Imao je srpski teniser i dve meč lopte pri tom rezultatu, ali je Golubev uspeo da izbegne blamažu i osvojio je jedan gem.

“Ne želim da tražim izgovore, ali došao sam ovde pre dva dana. Potpuno su drugačiji uslovi, trenirao sam na otvorenom, a ovde je zatvoren teren. Ipak, srećan sam što nisam obrukao Anu i što sam osvojio prvi poen za naš tim”, rekao je Novak nakon duela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve