Nova vest
Tenis

Subota, 25.12.2010.

10:50

Obradović: “Odnos prema TSS - nula”

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Bogdan Obradović, rekao je da dobro zna kakvo je stanje u srpskom tenisu, kao odgovor predsedniku TSS Živojinoviću.

Izvor: B92, zurnal.rs

Autor:B92, zurnal.rs

Default images

Obradović je rekao da se ne slaže sa insistiranjem Živojinovića na saradnji sa Akademijom Sančesa i Kasala, kao i dovođenju trenera koji bi radili sa juniorima.

Selektor je naglasio da Savez, kao i država, imaju izuzetno loš odnos prema trenerima, koji su, prema Obradovićevim rečima, bili najzaslužniji za uspehe srpskog tenisa i tenisera.

Boba možda želi da završi započet posao, ali je meni mnogo zasmetao njegov predlog da angažuje strane trenere. Nikoli Piliću skidam kapu, on je savetnik i naš čovek. Ali, kakve mi veze imamo sa Akademijom Sančesa i Kasala i šta oni mogu da pomognu u razvoju juniorskog tenisa? Imam poduži spisak trenera koji godinama rade sa našim teniserima i zaslužni su za sve ovo što se sada dešava. TSS se nikada nije bavio trenerima i bacali su nas u zapećak a naši teniseri su uspeli zahvaljuući tim stručnjacima i porodicama. Ne vidim suštinu dolaska stranaca da stvaraju vrhunske igrače jer smo to radili mi. Boba je ponikao na Zvezdi, njegov lični trener bio je Dragan Savić i nikada ga nije pomenuo, a Veljko Radojičić je trenirao Jelenu, Ana je radila sa Dejanom Vranešom, Neša Trifunović sa Viktorom, Roman Savočkin sa Jankom”, rekao je Obradović.

Obradović je naglasio da se u Srbiji trenerski rad baca u drugi plan.

Mi imamo jako dobre trenere i juniore ali jednostavno u TSS nije se radilo kako treba po pitanju sistema rada. Lično sam bio u stručnoj komisiji sa Bolićem, Vojinovićem, Dedićem, Kostićem, Nešićem, Savočkinom, Šererom i određivali smo prvenstvo među juniorima. Nebrojeno puta smo tražili da se sastaneomo sa UO, da im objasnimo šta je sve potrebno i deci i trenerima koji su prepušteni sami sebi. Nemaju socijalnu i zdravstvenu zaštitu kao svuda u svetu, ne plaćaju im se troškovi puta, oprema, rekviziti…Sve što je urađeno je doprinos svih njih a ne etiketiranje pojedinaca”, objasnio je Obradović.

Selektor Dejvis Kup reprezentacije Srbije dodao je da se ni država nije dovoljno angažovala za trenere i klubove.

Ako ima prava da se smanjuju porezi za Mistarstvo obrazovanja, zašto se onda ne skinu porezi i na teniske klubove jer i mi obrazujemo i učimo decu. Mora i društvo da ulaže u nas jer Srbija ima naviše cene u svetu za loptice, rekete, opremu i to su stvari na kojima je Živojinović trebao da radi. Ništa nismo imali od Saveza. Mora da se stvori nova trenerska organizacija, da mi pozovemo strane stručnjake da nauče nešto od nas. Jer, verujte mi imaju šta. Mi smo rame uz rame sa njima, jer sam sa Noletom bio na US Openu video i razgovarao sa eminentnim stručnjacima. Zaključak je samo jedan – odnos države i TSS prema trenerima je ravan nuli”, zaključio je Obradović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve