Nova vest
Tenis

Subota, 02.10.2010.

10:12

Vozniacki osvojila Tokio

Danska teniserka Karolina Vozniacki pobednica je WTA turnira u Tokiju pošto je u finalnom meču savladala Ruskinju Jelenu Dementijevu sa 1:6, 6:2, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč između druge i desete teniserke sveta trajao je tačno dva sata.

Pobedom u Tokiju Vozniacki je osvojila 900 WTA poena i ček na 350.000 dolara, dok je poražena Dementijeva osvojila 620 poena, zaradivši 175.000 dolara.

Dementijeva, koja je na turniru bila postavljena za sedmu nositeljku, odlično je počela meč i povela sa 4:0 u prvom setu, prvenstveno zahvaljujući nizu vinera sa osnovne linije. Sa druge strane, Vozniacki nije pogodila nijedan viner i do kraja seta uspela je da osvoji samo jedan gem.

U drugom setu, posle nekoliko neiskorišćenih prilika za brejk, Dankinja je povela sa 2:1, nakon što je Dementijeva bekhendom pogodila mrežu. Do kraja seta prva nositeljka na tnurniru bila je sigurna pa je slavila sa 6:2.

Nakon što su obe teniserke po jednom oduzele servis protivnici, Vozniacki je drugim brejkom došla do prednosti od 4:3, ponovo nakon što je Dementijeva pogodila mrežu, ovaj put forhendom. Greška je dosta uticala na Rusikinju koja je pobedu protivnici donela dvostrukom servis greškom.

"Znala sam da će biti težak meč. Mečevi između nas dve su uvek teški, ali sada sam srećna, osvojila sam još jedan turnir, moj 11. po redu i zadovoljna sam što sam ovde u Japanu", rekla je Vozniacki posle pobede.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve