Nova vest
Tenis

Utorak, 11.05.2010.

12:57

Madrid: Serena jedva, Safina aut

Drugog dana Mastersa u Madridu Klara Zakopalova priredila je iznenađenje izbacivši Dinaru Safinu 7:6, 7:6. Serena Vilijams mučila se za prolaz protiv Duševine.

Izvor: AY

Autor: AY

Default images

Safina, peta teniserka sveta i aktuelna šampionka Madrida, samo je još jedna u nizu teniserki koje su eliminisane u prvoj rundi. Pre nje ispale su i Žastin Enan, Marija Šarapova, Svetlana Kuznjecova, kao i Viktorija Azarenka, koja je predala meč. Prva teniserka sveta Serena Vilijams posle gotovo tri i po sata igre izbacila je Veru Duševinu 6:7, 7:6, 7:6.

Duševina je tokom čitavog maratonskog susreta bila ravnopravna protivnica dvanaestostrukoj osvajačici Gren slema, koja nije krila oduševljenje posle pobede.

"Svakako da nisam igrala svoj najbolji tenis, ali sam posle tri sata shvatila da bi mi bilo bolje da pobedim. Ovo je bio važan meč za mene, pošto mi je bitno da odigram što više susreta", rekla je Viljamsova.

Venus Vilijams nije imala problema kao mlađa sestra u duelu sa Verom Zvonarjevom, koju je savladala 7:5, 6:3.

U napetom susretu Safine i Zakopalove, obe teniserke su napravile po sedam brejkova, s tim što je 88. teniserka sveta dominirala u taj brejkovima, osvojivši ih rezultatima 7-1 i 7-3.

Safina, koja je ove nedelje pala sa trećeg na peto mesto WTA liste, i dalje nije u idealnoj formi pred predstojeće Gren slemove, iako do sada nijednom nije osvojila neki od najvećih turnira.

Druga teniserka sveta Karolina Vozniacki, koja je prošle godine u finalu poražena od Ruskinje, savladala je češku kvalifikantkinju Petru Kvitovu 6:4, 6:2.

Osma nositeljka Samanta Stosur namučila se protiv Argentinke Žizele Dulko 7:6, 7:5, dok je dug meč imala i 16. nositeljka Nadja Petrova, koja je bila bolja od Elene Vesnine 4:6, 6:2, 6:3.

Frančeska Skjavone nije imala nikakvih problema protiv Sibil Bamer 6:2, 6:1, Li Na je takođe lako savladala Beatris Garsiju 6:0, 6:2, Flavija Peneta je u meču sa mnogo preokreta bila bolja od Sorane Krste 6:1, 1:6, 6:1, Agnješ Savaj je predala meč Pati Šnider pri rezultatu 5:2 za Švajcarkinju, dok je Anabela Medina Gariges pobedila Ženg Ži 3:6, 6:3, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve