Nova vest
Tenis

Utorak, 05.01.2010.

14:25

Ivanovićeva u četvrtfinalu

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale međunarodnog tunira u Brizbejnu pobedom nad Timeom Baščinski sa 2:1, po setovima 6:2, 2:6, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč između Ivanovićeve i Švajcarske teniserke trajao je sat i 42 minuta. Protivnica srpske teniserke biće bolja iz duela Vinči - Pavljučenkova. Turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od 220.000 dolara.

Srpska teniserka dosta se mučila protiv 53. igračice sveta i kao u prvom kolu protiv Jelene Dokić imala je mnogo padova u igri. Posle dosta lako dobijenog prvog seta, u drugom je jednostavno prestala da igra i dozvolila 20-godišnjoj protivnici da izjednači.

U trećem setu obe teniserke su bile dosta nervozne i imale veliki broj grešaka, ali je Ivanovićeva stalno bila bliža brejku. Na kraju ga je napravila u osmom gemu i povela 5:3, ali je potom propustila da na svoj servis završi meč.

Sve je, ipak, rešeno bez velike drame, jer je već u narednom gemu reprezentativka Srbije sa tri sjajna udarca stigla do tri vezane meč lopte, a iskoristila je drugu.

Tako je Ivanovićeva uspela da veže dve pobede, što će joj sigurno omogućiti da polako počne da vraća veoma poljuljano samopouzdanje. Nakon serije poraza u prvim kolima protekle sezone, plasman u četvrtfinale ovog turnira mnogo će značiti svojevremeno prvoj teniserki sveta, uoči gren slema u Melburnu.

Ivanovićeva će u četvrtfinalu igrati protiv uspešnije iz duela u kome se sutra sastaju Ruskinja Anastasija Pavljučenkova i Italijanka Roberta Vinči. Protiv obe tenserke Ana ima pozitivan skor.

U duelima protiv Vinči Ivanović vodi 3:0, a poslednji put je 26-godišnju Italijanku dobila lane upravo u Brizbejnu. Sa Pavljučenkovom je Ana odigrala samo jedan meč i dobila ga je prošle godine u Indijan Velsu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve