Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 14.09.2009.

12:35

Đoković za B92: "Sitnice odlučile"

Novak Đoković razočaran posle poraza od Federera, ali zadovoljan američkom turnejom. Sledi odmor od 7 dana, pa nastavak priprema za Aziju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novak Djoković ponovo je odigrao odličan i izjednačen meč sa Rodžerom Federerom, ali je ponovo u Njujorku Švajcarac bio nepremostiva prepreka. Sitnice su odlučivale, ali kada je bilo potrebno Federer nije grešio. Ipak, srpski teniser izjavio je za B92 da je zadovoljan celokupnom američkom turnejom, i da mu sledi jednonedeljni odmor pred sezonu u Aziji.

Novače,nije izgledalo kao da si imao problema sa igranjem tenisa. I taktički si bio ok, sve je funkcionisalo u igri, odlučilo je malo sreće:

"Sitnice su odlučivale u ovom meču, kao i u nekim prethodnim duelima koje smo odigrali 2007. i 2008.godine u finalu i polufinalu US Opena. Nažalost, nisam pobedio, kažem to, jer ja nisam jedan od igrača koji izlazi na teren protiv Rodžera sa namerom da odigraju što bolje, nego da ga pobedim. Ranije sam uspevao to da postignem, osvojio sam Gren slem, i imao sam dovoljno razloga da verujem da mogu da ga dobijem. Razočaran sam, iz prostog razloga što mislim da sam imao prilike u sva tri seta. Posle 0-2 bilo je vrlo teško vratiti se, pogotovo psihički. Zadovoljan sam situacijom oko psihe, tokom celog meča, čak i kada sam bio 0-2 uspeo sam sebe da motivišem i da ubedim da mogu da se vratim. Fizički nije bio nikakav problem, odmorio sam se ova tri dana i bio sam spreman za ovaj duel"

Novak Djoković je ipak zadovoljan učinjenim na američkoj turneji:

"Ne želim da tražim izgovore u vetru, suncu, sreći, ali sigurno da je neki spoljni faktor imao uticaja na današnji meč. Ipak, polufinale gren slema je jako dobar rezultat, gledajući sezonu u Americi, mislim da sam je odigrao na jako zadovoljavajućem nivou".

Situacija kod čelendža i rasprava sa sudijom:

"Što se tiče glavnog sudije i linijskih sudija, imali su jako loš dan i odradili su loš posao. Ali, to nije obrazloženje i opravdanje za moj poraz, oni nisu uticali na moj posao, i zato podržavam čelendž, jer može da ispravi njihove greške".

Koliko je ovaj turnir ohrabrenje za tebe, vratio si se u vrh:

" Imao sam dosta oscilacija, ali sam uspevao da budem uspešan u svim periodima godine, Dubai, uspešna sezona na šljaci osim RG, finale Halea, četvrtfinale Vimbldona. Zadovoljan sam, da sam mogao bolje , verovato jesam. Nisam izgubio poziciju jer sam loše igrao, već zato što Mari, sada i Del Potro igraju izvanredno. Današnji muški tenis je u procvatu, imamo više kandidata za osvajanje Gren slemova, velikih turnira, što znači više publike i pažnje.

Planovi?

"Malo ću da se odmorim. Nisam siguran da dolazim na Uzbekistan da bodrim drugare. Ali, verujem da ćemo dobiti taj meč jer je Srbiji mesto u Svetskoj grupi. Sledi mi kraći odmor, psihološki sam iscrpljen. U dogovoru sa stručnim štabom idem na odmor od 6-7 dana, a onda sledi priprema za deo sezone koji se odvija u Aziji".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve