Nova vest
Tenis

Subota, 15.08.2009.

05:12

JJ: "Znala sam kako treba da igram"

Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Sinsinatiju, a njena rivalka biće Ruskinja Jelena Dementijeva.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U polufinalu srpska teniserka je suvereno pobedila Austrijanku Zibil Bamer u dva seta – 6:0, 6:3, odigravši jedan pod najboljih mečeva ove sezone. Pred prvi nastup u polufinalu Sinsinatija, u kojem je dva put gubila četvrtfinala, Jelena je bila prezadovoljna.

Ona je fizički sjajna, može da dugo prebacuje lopticu. Zato voli da igra duge poene, kojima izmori protivnicu. Znala sam to, i sprečila sam je u potpunosti. Naterala sam je da se dosta kreće i trudila se da ja diktiram igru koliko je to moguće“, rekla je Jelena Janković posle meča.

U prethodnoj rundi Bamer je načinila iznenađenje turnira pobedom nad Serenom Vilijams.

Bamer je na ovom turniru pobedila nekoliko vrhunskih protivnica. Igrala je odlično. Međutim, moj skor sa njom je uvek bio dobar, znala sam kako treba da igram. Najvažnije je bio da počnem veoma snažno i da igram svoju igru i ne dozvolim joj da diktira tempo.“

U polufinalu Jelena igra sa imenjakinjom iz Rusije, četvrtom teniserkom sveta Dementijevom.

Ove godine ona igra sjajno. Do sada smo odigrali nekoliko teških mečeva. I ovog puta sigurno neće biti lako, ali znam da moram da sprovedem svoju taktiku, i dam sve od sebe da pobedim“, zaključila je srpska teniserka.

Meč Janković – Dementijeva igra se sat posle ponoći između subote i nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve