Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 18.05.2009.

19:30

Pobeda srpskog dubla za 2:1

Nenad Zimonjić i Viktor Troicki pobedili su Del Potra i Monaka sa 2:1 (4:6, 7:6, 10:8) i tako doneli Srbiji pobedu u duelu sa 'gaučosima' na Svetskom kupu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je trijumfovala sa 2:1 u pobedama u prvom kolu plave grupe u kojoj se, pored Srbije i Argentine, takmiče Rusija i Italija. Janko Tipsarević izgubio je u nedelju od Huana Monaka, a pre duela u dublu, Viktor Troicki je pobedio Maksima Gonzalesa i tako izjendačio rezultat.

U Crvenoj grupi nastupaju Nemačke, SAD, Švedska i Francuska. Plasman u finale, koje se igra u subotu, izboriće prvoplasirane reprezentacije iz obe grupe. Selekcija Srbije u utorak u drugom kolu igra protiv Italije, koja je bila bolja od Rusije.

Srpski i agrentinski dubl odigrali su odličan meč, i na kraju su nijanse presudile u našu korist.

U prvom setu Argentinci su bolje krenuli i u ranoj fazi su napravili brejk. Zimonjić i Troicki uspeli su da se vrate u meč, ali su potom ponovo izgubili svoj servis i Argentnci su dobili prvi deo sa 6:4.

U drugom setu srpski dubl bio je odlučan da izjednači. Uspeli su Zimonjić i Troicki da naprave brejk u devetom gemu i povedu sa 5:4, ali su odmah nakon toga dozvolili Argentincima da uzvrate istom merom i ušlo se u taj-brek. U ’dodatnom gemu’ srpski dubl je ipak bio uspešniji i ušlo se u odlučujući deo.

Argentinci su na startu produženog taj-brejka bolje počeli i sve do 5:3 su imali prednost mini-brejka. Tada Zimonjić počinje sjajno da igra, i sprski dubl dobija četiri vezana poena za (7:5).

Ipak, Argentinci se nisu predali, dobili su naredna dva poena, a onda se Huan Monako u 15. poenu u stilu Borisa Bekera bacio i ’gaučosi’ su došli do prednosti od 8:7. Imao je Monako dva servisa kojima, ali Troicki i Zimonjić tada su zaigrali sjajno, dobili su tri vezana poena i rešili meč u svoju korist.

Svetski kup igra se za ukupni nagradni fond od 1.890.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve