Nova vest
Tenis

Petak, 15.05.2009.

18:30

Madrid: Đoković u polufinalu

Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Madridu pobedom na Hrvatom Ivanom Ljubičićem 6:4, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Treći nosilac turnira uspeo je da iskoristi po jednu brejk loptu u oba seta i savlada 54. igrača sveta posle sat i 45 minuta igre. Najbolji srpski teniser u polufinalu se sastaje sa pobednikom meča u kojem se sastaju prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal i njegov zemljak Fernando Verdasko.

Oba tenisera su bila sigurna na svom servisu tokom početka meča, a Đoković, koji je imao nešto bolji procenat ubačenog prvog servisa, uspeo je da napravi brejk tek u devetom gemu, povede 5:4, a onda i dobije set sa 6:4.

I drugi set je počeo veoma izjednačeno, teniseri su bili sigurni na svom servisu sve do sedmog poena kada Đoković ponovo uzima servis hrvatskom teniseru i dolazi do prednosti od 4:3. Đoković je ubedljivo dobio naredni gem, Ljubičić je odbranio svoj servis za opstanak u meču ali je četvrti teniser sveta sigurnim servisom došao do pobede i plasmana u polufinale trunira gde će igrati sa domaćim predstavnikom.

Ovo je bio treći međusobni duel Đokovića i Ljubičića i druga pobeda srpskog tenisera.

Turnir u Madridu igra se za ukupni nagradni fond od 3,7 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve