Nova vest
Tenis

Nedelja, 08.02.2009.

18:49

JJ: "Prešle smo dugačak put"

Srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da je reprezentaciji mesto u svetskom vrhu i osvrnula se na dug put koji je prešla u Fed kupu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pobedom nad Japanom u Beogradu, srpske teniserke ušle su u baraž za popunu Svetske grupe Kupa federacija i krajem aprila će igrati za ulazak među osam najboljih timova sveta. "Prošli smo dugačak put u poslednjih par godina, od Turske, preko Slovačke, Bugarske do Mađarske, ali je igranje pred domaćom publikom specifično i veoma sam srećna što sam imala tu priliku.”

Presrećna što sam donela dve pobede ekipi i što idemo dalje, ali znam da možemo još više. Jedna smo od retkih zemalja koje imaju dve igračice među prvih 10", rekla je Jankovićeva posle trijumfa nad Aji Sugijamom sa 2:0, kojom je Srbija obezbedila pobedu nad Japanom.

"Naš meč je bio veoma bitan jer nam je pobeda mnogo značila. Bila sam malo nervozna i napeta jer sam željno iščekivala duel sa Sugijamom. Imala sam dosta oscilacija u igri, ali igrala sam onoliko koliko je bilo dovoljno za pobedu."

Jankovićeva se nada da će u baražu Srbija ponovo igrati na domaćem terenu.

"Volela bih da ponovo igramo pred svojom publikom jer je to velika prednost, ta podrška mnogo znači. Malo igračica može da igra pod pritikom kada 20.000 ljudi navija protiv nje. Ne bih volela da putujemo u daleke zemlje kao što je Kina jer već dosta putujemo tokom sezone."

Mečevi u Fed kupu su ne samo specifično iskustvo, već i dobra prilika za podizanje forme, kaže Jankovićeva.

"Početak je sezone. Igrala sam samo u Melburnu i ova dva meča. Ti mečevi mi puno znače jer mi najviše nedostaju upravo mečevi. Verujem da ću ubrzo ući u ritam i prepoznatljivu formu."

Ana Ivanović: Pobeda za publiku

Pobedu nad Ajumi Moritom, kojom je Srbija povela sa 4:0, Ana Ivanović je posvetila publici u ’Beogradskoj areni’. Srpska teniserka dobila je meč sa 6:1, 6:2.

"Iz više razloga sam želela da igram iako smo već obezbedile pobedu. Pre svega zato što publika nema često priliku da nas uživo gleda. Ovu pobedu i posvećujem navijačima jer su ostali da nas bodre iako smo već obezbedili pobedu", rekla je Ivanovićeva na konferenciji za novinare.

"Veoma sam zadovoljna današnjom partijom. Odigrala sam skoro savršeno. Bila sam agresivna, dobro servirala... U ova dva dana pokazale smo da možemo da računamo da ćemo jednog dana osvojiti Fed kup i u Beograd doneti još mečeva."

Osma teniserka sveta je istakla i da su joj nastupi u Fed kup ulili dodatno samopouzdanje pred nastavak sezone u kojoj će joj cilj, između ostalih, biti i povratak na prvo mesto svetske WTA rang liste.

"Želela sam da u Beogradu igram što više mečeva i ove pobede mi puno znače... Sa velikom nadom idem na naredne turnire. Verujem da ću se uskoro vratiti u sam vrh, nadam se već ove godine."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve