Nova vest
Tenis

Utorak, 23.09.2008.

17:36

Tipsa i Nenad:"Najteži mogući žreb"

Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević bili su vrlo nezadovoljni što je Srbija izvukla Španiju u borbi za plasman u Svetsku grupu Dejvis kupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Nismo se ni ovaj put usrečili žrebom. Dobili smo jednog od najjačih protivnika. Oni imaju prednost domaćeg terena, biraju podlogu, publika će biti uz njih, imaju veliki izbor igrača i biće izuzetno teško pobediti ih na njihovom terenu", izjavio je Nenad Zimonjić

Najbolji srpski dubl-igrač kaže da Srbija ipak nije totalni autsajder.

"Oni su favoriti, ali daleko od toga da mi nemamo šanse. Protiv svake reprezentacije imamo šanse za pobedu, tako i protiv Španaca. Najvažnije je da svi budemo zdravi i u svakom slučaju idemo na pobedu. Sve će zavisiti i od sastava ekipa, ako u protivničkoj ekipi bude Nadal biće potpuno druga jačina njihovog sastava. Prvi dan takmičenja je jako bitan, dubl može da donese prekretnicu u meču, videćemo”, dodao je Nenad.

Janko Tipsarević je takođe bio vrlo razočaran ishodom žreba.

“Španija na domaćem terenu, to je najlošiji žreb koji smo mogli da dobijemo. Ali do marta ima još dosta da se igra, možemo još mnogo da napredujemo. I Viktor i Boris i Ilija, ja. Moje mišljenje je da će za ovaj meč Španci 99 posto izabrati šljaku jer će ići na pobedu. Neće staviti beton, jer ako stave šljaku Nadal je na njoj manje-više nepobediv, a i u dublu imaju veće šanse na šljaci", izjavio je Janko.

Drugi srpski 'reket' u singlu takođe misli da predaje ne sme biti.

"Ne mogu da verujem da dve godine u nizu dobijamo najteži žreb, ove godine Rusiju u Moskvi, naredne u Španiji smo opet gosti. Zar može lošije biti? Razočaran sam žrebom. U svakom slučaju idemo na pobedu, a mi sa Novakom i Nenadom u timu može pobediti bilo koga. Teško je što protiv Španaca igramo kod njih, ali dobro je što smo svi mladi i što ćemo se kroz naše karijere sigurno još nekoliko puta sastajati sa njima. Krivo mi je da sada kada je naš tenis u velikoj ekspanziji ne uradimo nešto veliko u Davis i Fed kup takmičenju. Imamo šanse, ali pobediti Španiju u prvom kolu nije baš lako”.

Pogledajte sve parove prvog kola Dejvis kupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve