Nova vest
Tenis

Utorak, 23.09.2008.

14:16

Obradović za B92: Najteži protivnik

Selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović smatra da je Španija najteži mogući protivnik, ali da Srbija nije bez šansi za pobedu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Obradović je istakao da su Srbija i Španija na drugoj ploči, gde će nas predstavljati Janko Tipsarević, izjednačene, a da je naša prednost u dublu gde imamo Nenada Zimonjića, koji je jedan od najboljih dubl igrača. Obradović takođe nije siguran na kojoj podlozi će meč da se igra. Selektor smatra da je najvažnije da svi igrači budu zdravi i da onda može da se očekuje uspeh.

Izvučen je najteži mogući protivnik, Španija i povrh svega gostujemo. Jedno je sigurno – mi imamo Novaka Đokovića, oni Rafaela Nadala i to je apsolutno prvi meč. Sa druge strane, mi imamo Janka Tipsarevića na drugoj ploči, gde oni imaju Davida Ferera ili Fernanda Verdaska, ne znam koga će njihov selektor da izabere. Janko je ove godine već dobio Ferera na Olimpijskim Igrama. Ako gledamo dubl, gde su oni imali Lopeza i Verdaska, mi se uzdamo u Nenada Zimonjića koji je veliki dubl igrač i uz bilo kog igrača, Novaka Đokovića, Viktora Troickog, Iliju Bozoljca ili Dušana Vemića, sigurno imamo čvršći i jači dubl od njih. Ja očekujem da će ovo biti izuzetno napet i težak meč i da će se pitanje pobednika rešiti tek trećeg dana“.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, još uvek ne zna da li će Španci izabrati da se igra na šljaci, gde je njihova prva zvezda Rafael Nadal, neprikosnoven.

Ne znam, to je betonski deo sezone. I Nadalu je stalo, koji će u tom momentu igrati na betonu, da ne menja podlogu. U svakom slučaju treba da sačekamo. Oni jesu dobri na zemlji, Nadal je kralj šljake, ali dobri su i na tvrdoj podlozi. Ne znam još koju će podlogu izabrati i nije sasvim sigurno da će to biti zemlja“.

Obradović nije želeo da predviđa ko bi mogao da izađe kao pobednik iz duela Španija –Srbija.

Svake godine se igra i uvek je to nova priča. Ja ne bih nama davao neku eventualnu prednost. Važno je da svi moji igrači budu zdravi, da izađemo u punom sastavu, a onda ćemo imati jedan vrlo dinamičan meč i videćemo na kraju ko će biti pobednik. U svakom slučaju, očekujem da igrači budu zdravi. Ja verujem u njih i ići ćemo na pobedu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve