Nova vest
Tenis

Petak, 19.09.2008.

22:37

DK: Španija - SAD 2:0

Teniseri Španije poveli su u petak u Madridu 2:0 protiv selekcije SAD u polufinalu Dejvis kupa pobedama Rafaela Nadala i Davida Ferera.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Prvi teniser sveta Nadal pobedio je Sema Kverija 3:1 (6:7, 6:4, 6:3 6:4), dok je David Ferer u pet setova bio bolji od Endija Rodika 7:6, 2:6, 1:6, 6:4, 8:6. Osvajaču Rolan Garosa i Vimbldona bilo je potrebno tri sata i 18 minuta za pobedu nad 39. teniserom sveta Kverijem. Kveri je dobro servirao, zabeležio je 17 asova, ali to nije bilo dovoljno da se savlada najbolji teniser sveta.

"Nikada u životu nijedan teniser nije osvojio protiv mene ovoliko poena na šljaci, nego što je danas Kveri. Počeo sam meč sa tri metra iza osnovne linije, a završio sam na pet metara", rekao je Nadal na konferenciji za novinare posle meča.

Kveri je na konferenciji za novinare posle meča rekao da je početak drugog seta odlučio meč.

U drugom meču dana, koji je trajao tri sata i 17 minuta, peti teniser sveta David Ferer je posle velike borbe uspeo da pobedi osmog na ATP listi Endija Rodika.

"Publika je odigrala važnu ulogu. U petom setu tenzija je bila velika i to je bio emotivan meč. Važno je što su svi bili uz mene", rekao je Ferer novinarima posle meča.

Rodik je statistički bio bolji - osvojio je ukupno 153 poena, Ferer 140. Španac je napravio 55 neiznuđenih grešaka, Rodik jednu manje. Američki teniser zabeležio je 22 asova, Ferer devet.

Endi Rodik se tokom meča nekoliko puta žalio glavnom sudiji na ponašanje navijača, ali je svestan da je danas loše igrao.

"Loše sam igrao na početku četvrtog seta i posle toga Ferer je podigao nivo svoje igre", rekao je Rodik.

Španija devet godina nije izgubila meč u Dejvis kupu na šljaci. U finale će proći ekipa koja zabeleži tri pobede.

Polufinalni mečevi Dejvis kupa u Madridu igraju se u areni u kojoj se održavaju borbe bikova. Arena Las Ventas je kapaciteta 21.000 sedišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve