Nova vest
Tenis

Subota, 13.09.2008.

15:07

Vraneš: "Samo da ne bude povreda"

Selektor srpskih teniserki Dejan Vraneš izjavio je da očekuje da će Ivanovićeva i Jankovićeva biti zdrave za Fed Kup.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Ženska teniska reprezentacija igraće u februaru protiv selekcije Japana u Federejšn kupu. "Trenutno se obe osećaju dobro, pogotovo Jelena posle dobrih partija u Njujorku. Jelena je sada u Japanu, dok Ana trenira poslednjih desetak dana i oseća se dobro", rekao je Vraneš na konferenciji za novinare u Beograd.

Vraneš je rekao da će obe najbolje srpske teniserke u narednom periodu odigrati dva turnira u Aziji, posle čega sledi povratak u Evropu.

"Njih dve će igrati na turnirima u Pekingu i Tokiju. Posle toga vraćaju se u Evropu i na kraju će igrati na Mastersu u Dohi", kazao je Vraneš.

Selektor Srbije rekao je da, pored Jankovićeve i Ivanovićeve, za tim konkurišu i teniserke koje su učestvovale u prethodnim reprezentativnim akcijama.

"Osim Ane i Jelena, tu je standardan spisak igračica koje su igrale i do sada. Ima još vremena i verujem da će naše igračice do duela sa Japankama dodatno popraviti svoj rejting", dodao je Vraneš.

Generalni direktor Teniskog saveza Srbije potvrdio je da će se duel sa Japankama igrati u beogradskoj Areni.

"Mečevi sa Japanom igraće se 7. i 8. februara u Areni. Izabrali smo tvrdu podlogu, sada još samo da vidimo koje će biti brzine", objasnio je Orlandić.

Srbija i Japan igraće u prvom kolu Svetske B grupe Federejšn kupa. Pobednik ovog duela će u aprilu imati priliku da kroz baraž izbori plasman u najjaču grupu ovog takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve