Nova vest
Tenis

Utorak, 22.04.2008.

19:07

Pobeda Roberta Dija posle 54 poraza

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Britanski teniser Robert Di zabeležio je prvu profesionalu pobedu posle 54 poraza za tri godine aktivnog bavljenja tenisom. Njegov neubedljivi učinak na terenu doneo mu je "čast" da bude vlasnik najgoreg skora u istoriji, pošto je izgubio svih 108 setova koje je odigrao od svog prvog turnira u Meksiku."Odmah sam telefonirao roditeljima. Mami sam rekao da sam izgubio, a onda sam joj kazao da hocu da pricam sa tatom. Njemu sam rekao da sam pobedio", izjavio je Di.

"Osetio sam pomalo olakšanje. Znao sam da mogu da pobedim, ali bilo je trenutaka kada sam se pitao".

Strpljenje 21-godišnjeg igrača isplatilo se u subotu, kada je pobedio Amerikanca Aržanga Derakašnija sa 6:4, 6:3 u kvalifikacijama za fjučers turnir u Reusu, blizu španske Barselone.

Di je tokom svoje teniske odiseje obišao svet, a igrao je u Kolumbiji, Sudanu, Senegalu i Norveškoj i uvek sa istim ishodom, sve do prošle nedelje.

Nažalost, njegova pobednička serija zaustavila se odmah, pošto je u drugom kolu izgubio od Poljaka Artura Romanovskog, ali mu je miris uspeha doneo novi početak.

"Sad kad sam zabeležio prvu pobedu, treba samo da zapnem i doći će i druga. Ovo je samo mali korak na dugačkom putovanju. Vrlo sam odlučan. Nikada nisam pomišljao da odustanem. Uvek sam znao da mogu bolje i da ću se popraviti", rekao je Di.

Njegova serija od 54 poraza najgora je od kada je igrač iz Gvatemale Dijego Beltranena zabeležio isti skor u periodu od 1997. do 2005. godine, ali je on bar osvajao setove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve