Nova vest
Tenis

Sreda, 16.04.2008.

12:15

DK: Srbija sa Slovačkom

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Teniska reprezentacija Srbije igraće u gostima sa selekcijom Slovačke u plejofu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, odlučeno je žrebom u Londonu. Slovačka će, kao jedan od vodećih nosilaca, biti domaćin, najverovatnije u Bratislavi, a mečevi će se igrati od 19. do 21. septembra.

Pravo izbora podloge imaće Slovaci. Pobednici plejof duela igraće sledeće sezone u Svetskoj grupi Dejvis kupa, dok će poražene ekipe nastupiti u regionalnim takmičenjima.

Iako nema nijednog igrača među prvih sto na ATP listi, Slovačka je trenutno na osmoj poziciji ITF rang liste, pre svega zbog fantastičnog rezultata iz 2005. godine, kada su stigli čak do finala prestižnog takmičenja.

Ipak, od tada, Slovaci nisu imali značajniji uspeh. Prošle sezone poraženi su u plejofu za ulazak u Svetsku grupu od Koreje sa 3:2 i tako ostali u Evro-afričkoj zoni. Ove sezone u regionalnom takmičenju u prvoj rundi bili su slobodni, u četvrtfinalu su pobedili Gruziju, sa 4:1, a predstoji im duel sa Švajcarskom u okviru polufinala.

Protiv Gruzije, Slovačku su predstavljali Lukaš Lacko (149. na ATP listi), Dominik Hrbati (195), Mihal Mertinak (464) i Filip Polasek (580).

"Žreb je sasvim zadovoljavajući. S obzirom kakve su sve mogle biti kombinacije, odnosno ko nam je sve mogao doći za protivnika u plej-ofu, Slovačka uopšte nije loš žreb. Favoriti smo, važno je da se dobro i ozbiljno pripremimo za ovaj meč i naravno, očekujemo pobedu", izjavio je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović.

"Sigurno je da niko od nas, iz srpskog tima, nije želeo da izvučemo Australiju jer odmah nakon grenslem takmičenja u Njujorku, US Opena, sledi Dejvis kup takmičenje. Da smo izvukli Australiju, morali bismo direktno iz Amerike putovati tamo, a to bi bilo naporno za igrače i zbog vremenske zone i drugih faktora. Ovako, posle Otvorenog prvenstva SAD stižemo u Evropu, gde ćemo lagano početi sa pripremama za duel sa selekcijom Slovačke", zaključio je Obradović.

Trenutno prvi reket Slovačke selekcije je Lukaš Lacko i nalazi se na 149. mestu ATP liste, drugi je Dominik Hrbati – 195, treći Karol Bek 231.

U dubl konkurenciji najbolji igrač našeg narednog protivnika u Dejvis kup takmičenju je Mihail Mertinak koji zauzima 49. poziciju. Slovački „broj 2“ u dublu je Filip Polašek – 79. na svetu.

Srbija je prošle sezone u istoj fazi Dejvis kupa savladala Australiju u Beogradu, da bi, zatim, u prvoj rundi Svetske grupe izgubila od Rusije, u Moskvi.

Kompletni parovi plejofa za popunu Svetske grupe:

Australija – Čile
Austrija – Velika Britanija
Belgija – Švajcarska
Hrvatska – Brazil
Izrael – Peru
Južna Koreja – Holandija
Rumunija – Indija
Slovačka – Srbija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve