WTA turnir u Beogradu 2009. godine

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Prvi WTA turnir u Srbiji biće organizovan u februaru ili oktobru naredne godine, a nagradni fond tog takmičenja iznosio bi do 750.000 dolara, rekao je generalni sekretar Teniskog saveza Srbije Dušan Orlandić. Dogovor o organizovanju WTA turnira II kategorije u Beogradu postignut je pre četiri dana na sastanku u Majamiju kome su pored Orlandića prisustvovali predsednik WTA Lari Skot i predsednik TSS Slobodan Živojinović.

"Slobodni termini su februar i oktobar, a pošto će turnir biti II kategorije, na njemu će moći da igraju dve naše najbolje teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković", rekao je Orlandić.

Generalni sekretar TSS dodao je da će konačna odluka o datumu održavanju turnira biti deneta posle razgovora sa Ivanović i Janković.

"Videćemo kakve su njihove želje i šta im najviše odgovara i time ćemo se rukovoditi, a turnir bi se igrao u Areni, na tvrdoj podlozi. U maju ćemo u Beogradu ugostiti Skota, koji će doći da bi se upoznao sa uslovima u Areni", rekao je Orlandić.

Prema njegovim rečima, kompletan dogovor oko organizacije turnira trebalo bi da bude zaokružen za vreme gren slem turnira u Vimbldonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.