Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 24.03.2008.

02:37

Ana: "Tenis je postao sport broj 1"

Izvor: Nikola Olić

Autor:Nikola Olić

Default images

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović suvereno je osvojila turnir prve kategorije u Indijan Velsu. Pobedu na jednom od najvećih turnira u sezoni Ivanovićeva vidi kao dobar znak pred nastavak sezone i nastup na gren slem turnirima. "Mnogo mi znači to što sam osvojila Indijan Vels, jer je to moja najveća titula do sada, Ovo je korak napred za mene, jer će mi pomoći mnogo u pripremi za naredne gren slem turnire".

Specifičnost turnira u Indijan Velsu i Majamiju je u tome što traju gotovo dve nedelje, skoro kao gren slem turniri.

"Prvi put sam osvojila turnir koji traje ovako dugo, skoro dve nedelje. Da bih pobedila, moram da sačuvam koncentraciju sve vreme turnira. Kontrolisala sam emocije, i zadržala sam psihičku i fizičku formu tokom čitave dve nedelje. To će biti neophodno kada budem pokušala da osvojim gren slem, i ova pobeda daje mi mnogo samopouzdanja".

Već dve godine srpski teniseri i teniserke ređaju uspehe. Ana i Jelena su u prve četiri na svetu, Đoković je treći, a Zimonjić u samom vrhu liste dubl-igrača. Uz to, uspehe ostvaruju i obe reprezentacije, pa je tenis po popularnosti dostigao, a možda i prestigao tradicionalne sportove u Srbiji, fudbal i košarku.

"Mislim da je tenis postao najveći sport u Srbiji. Ljudi ga toliko prate, kad god sam u Beogradu, idem da posetim baku i deku, i vidim decu kako nose rekete, razapnu konopac po običnom igralištu i igraju".

Ana Ivanović je pobedom u osvojila 332 hiljade dolara i 465 WTA poena, čime se približila prvom mestu na listi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve