Nova vest
Tenis

Petak, 07.03.2008.

17:51

Rodik izbacio Novaka u dva seta

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Najbolji srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale turnira u Dubaiju. Njega je u dva seta 7:6(5) i 6:3 savladao šesti teniser na ATP listi Amerikanac Endi Rodik. Rodik je mnogo bolje servirao, ostvario 14 as udaraca, dok je naš teniser uspeo da odservira devet.

Srpski teniser u prvom setu nije iskoristio dve brejk lopte, a obojica tenisera još jednom su potvrdila da imaju snažan i precizan servis.

Rodik je pred kraj taj brejka uspeo da dodje do prednosti, u samoj završnici prvog seta odigrao je veoma sigurno na svoj servis i poveo sa 1:0.

Srpski i američki teniser su i u prvoj polovini drugog seta osvajali gemove na svoj servis.

Pobednik je odlučen pri vodjstvu Amerikanca sa 4:3 u drugom setu, kada je napravio brejk, a potom briljantnim servisima sačuvao prednost i na kraju zasluženo slavio. Rodik se tako revanširao Djokoviću za prošlogodišnji poraz u Montrealu.

Đoković će zabeležiti nove poena, jer je na turniru u Dubaiju branio četvrtfinale. Endi Rodik će osvojiti veliki broj poena, jer mu je ovo prvi nastup na tom turniru.

U finalu će igrati sa Felisijanom Lopezom, koji je u prvom polufinalu savladao Nikolaja Davidenka. Turnir u Dubaiju se igra za nagradni fond od 1,4 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve