Nova vest
Tenis

Subota, 09.02.2008.

15:33

Zvanično saopštenje DK tima Srbije

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Reprezentacija Srbije smanjila je rezultat na 2:1 posle meča u dublu. Po dolasku našeg tima u Rusiju počele su da stižu vesti o bolesti trojice naših igrača. U subotu se Dejvis kup tim Srbije oglasio zvaničnim saopštenjem.

"Od dolaska u Moskvu u nedelju 3. februara čitav tim je podređen samo jednom cilju – pobedi nad Rusijom. Na tom putu isprečile su se objektivne teškoće, koje nismo bili u situaciji da obelodanimo, samo zbog taktičkih razloga, jer smo u svakom trenutku želeli samo da ostvarimo zacrtani cilj.

Novak Đoković je osećao zdravstvene tegobe od ponedeljka 4. februara, ali je trenirao i želeo da igra od prvog meča. Dugo, 48 časova, je čekano i odobrenje od Anti - doping agencije iz Švedske za korišćenje lekova, tako da je Novak morao da propusti treninge u sredu i četvrtak. Već tada smo pretpostavili da će u singlu prvog dana zaigrati Nenad Zimonjić. Zbog taktike odlučeno je da ime Novaka Đokovica ostane u žrebu, kako bi dekoncentrisali Mihaila Južnog saznanjem na 10 minuta pre meča da je spremao taktiku za pogrešnog rivala, dok je Viktor Troicki bio totalna enigma za Nikolaja Davidenka.

Sa Jankom Tipsarevićem je totalno drugacija situacija. Povredio je butni mišić posle zvaničnog, na individualnom treningu. Iz taktičkih razloga prijavili smo stomačni grip, kako bi Rusi pomislili da ima šanse da zaigra u bilo kom trenutku.

Moramo da apostrofiramo izuzetno veliko srce Nenada Zimonjića, koji je prvog dana odigrao protiv Južnog pod temperaturom.

Molimo Vas da uvažite nase razloge, zbog čega je bio podignut zid informativne blokade oko našeg tima. Želja nam je ostala ista, da dođemo do pobede u Rusiji".

Dejvis Kup tim Srbije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve