DK: Đoković-Južnji na startu

Izvor: B92, tenissrbija.co.nr Svet
Podeli

Novak Đoković, treći igrač sveta, i pet pozicija slabije rangirani Mihail Južnji, otvoriće duel Rusije i Srbije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa. Žreb je odlučio da se u prvom meču u petak sastanu prvi reket Srbije i drugi reket Rusije, da bi potom na teren izašli Viktor Troicki (114. ATP) i 110 mesta bolje plasirani Nikolaj Davidenko.

Drugog dana, na programu je po mnogima i odlučujući meč ovog susreta - dubl! Za sada se još uvek ne znaju kombinacije!

I na kraju, trećeg dana, igraju se obrnuti dueli u odnosu na prvi dan. To znači da će na teren izlaziti Novak Đoković i Nikolaj Davidjenko, a potom Viktor Troicki i Mihail Južnji.

Inače, Viktor Troicki je u singlu zamenio Janka Tipsarevića, koji, prema navodima Teniskog saveza Srbije, ima stomačni grip. Lekarska služba TSS-a, sa Vladanom Stevanovićevom na čelu, utvrdila je da Tipsarević ima stomačni grip i da ne može da igra.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović izjavio je da je optimista uoči meča prvog kola Svetske grupe.

"Pokušaćemo da pobedimo Ruse. Redovno treniramo i u ekipi vlada sjajna atmosfera, što nam uliva još veći optimizam", poručio je Obradović.

Prvi stručnjak naše selekcije dodao je da svakodnevno na treninzima naši teniseri viđaju ruske reprezentativce - Marata Safina, Dimitrija Tursunova i Mihaila Južnjog. Naš prvi reket, Novak Đoković, sudeći po rangu na svetskoj ATP listi, na kojoj zauzima treće mesto, favorit je u odnosu na potencijalne protivnike, iako u duelima sa Južnjim ima skor od 2:1 u korist ruskog igrača. Oba puta Južnji je pobedio na tvrdoj podlozi, i to prošle godine.

U međusobnom odnosu ekipa, Rusija vodi sa 2:1. Jedinu pobedu naša reprezentacija (tada Jugoslavija) zabeležila je u prvom kolu Svetske grupe 1986. godine u Beogradu, rezultatom 3:2.