Nova vest
Tenis

Nedelja, 23.09.2007.

18:46

DK: Rusija i SAD u finalu

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Teniske reprezentacije Rusije i Sjedinjenih Američkih Država igraće u finalu Dejvis kupa. Rusija je u Moskvi uspela da preokrene rezultat protiv Nemačke. Gosti su vodili sa 2:1, da bi poslednjeg dana takmičenja Mihael Južni i Igor Andrejev doneli odlučujuće poene Rusima.

Južni je pobedio Filipa Pečnera sa 3:1, po setovima 6:4, 6:4, 3:6, 6:3, dok je Igor Andrejev savladao Filipa Kolšrajbera, takođe sa 3:1, po setovima 6:3, 3:6, 6:0, 6:3.

U drugom polufinalu, Amerikanci su protiv Švedske u gostima, posle prva dva dana takmičenja imali vođstvo od 2:1, a odlučujuću, treću pobedu za plasman u finale ostvario je Endi Rodik, pobedivši Jonasa Bjorkmana sa 3:0.

Bjorkman je u poslednjem trenutku zamenio Tomasa Johansona, koji se razboleo, a specijalista za dubl nije uspeo da pruži jak otpor Rodiku, koji je slavio sa 6:2 7:6(3) i 6:4.

Rusija će u finalu braniti titulu, ali će imati težak zadatak, s obzirom da će se finalni okršaj, zakazan za novembar, igrati u Sjedinjenim Državama. Amerikanci su poslednji put osvojili titulu 1995. godine, pobedom upravo nad Rusijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve