Nova vest
Tenis

Subota, 22.09.2007.

18:08

Pobeda srpskog dubla!

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Teniska reprezentacija Srbije vodi rezultatom 2-1 posle dva dana borbe u Dejvis kup meču sa Australijom. Srpski dubl Novak Đoković - Nenad Zimonjić pobedio je u četiri seta Lejtona Hjuita i Pola Henlija - 3:6, 6:4, 6:3, 6:2. Srbiji je za plasman u Svetsku grupu potreban još jean poen, a u nedelju su na programu singl mečevi Đoković - Hjuit i Tipsarević - Lučak.

Australijski par mnogo bolje je počeo meč i brzo stekao dva brejka prednosti (po jedan svakom od igrača Srbije) u prepunoj Areni. Hjuit je servirao za set, ali je srpski tim vratio jedan brejk. Ipak, u devetom gemu je Henli zadržao koncentraciju i doneo svom timu set, u kojem je jedini sačuvao svaki servis-gem.

Već na startu drugog seta australijski par ponovo oduzima servis Đokoviću, ali je verovatno ključni trenutak bio ribrejk u četvrtom gemu, kada je servis konačno izgubio i Henli. Usledila je euforija u dvorani, koja je pretočena u set za srpski tandem.

Treći set počeo je odlično za domaću ekipu, koja je uspela da napravi brejk i zatim sačuva prednost kroz ceo set. Pritisak sa tribina na australijski tim počeo je da se oseća i na startu četvrtog seta Srbija stiče vođstvo od 5:1, uz dva brejka prednosti. U finišu Srbija je rutinski sačuvala vođstvo i došla u sjajan položaj.

Prvi meč poslednjeg dana Đoković i Hjuit igraju od 13 časova. Biće to njihov treći duel u karijeri (1-1), a prvi na zemlji. Pobeda našeg igrača omogućila bi da poslednji meč izgubi takmičarsku važnost. U slučaju Hjuitovog trijumfa, Tipsarević i Lučak odlučuju o učesniku svetske grupe Dejvis kupa. Treneri zadržavaju pravo na izmenu nekog igrača u poslednjem meču.

Teniseri iz Srbije poslednji put su nastupali u najvišem rangu Dejvis kupa još 1992. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve