Nova vest
Tenis

Subota, 22.09.2007.

10:06

Jankovićeva u finalu Pekinga

Izvor: Ilija Kovačić

Autor:Ilija Kovačić

Default images

Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Pekingu, gde je drugi nosilac. Ona je u polufinalu bila je bolja od Amerikanke Lindzi Devenport sa 2:0 - po setovima 6:3, 7:5. Naredna protivnica naše najbolje rangirane teniserke biće Mađarica Anges Savaj koja je u drugom polufinalu pobedila Kineskinju Šui Peng sa 6:1, 6:2.

Lindzi Devenport je tako doživela prvi poraz ove sezone. Ona je imala osam vezanih trijumfa, a prošle nedelje je osvojila turnir na Baliju. Devenportova je pauzirala zbog trudnoće, a na teren se vratila samo tri meseca posle porođaja.

Amerikanka je napravila 20 neiznuđenih grešaka u meču koji je trajao nešto preko sat i po. Bila je to prva pobeda Jankovićeve u duelu sa Devenportovom.

"Ovoga puta bila je to sasvim druga priča. Pokušala sam da igram na ivici i da je šetam po terenu", rekla je Jelena Janković.

Meč je obeležio i mali incident na kraju drugog seta, zbog čega se Devenportova žalila sudiji. Nju je Jankovićeva pogodila lopticom koju je udarila u vis posle jednog poena.

"Kada ste profesionalac, onda ne možete da se ponašate kao da imate 12 godina. Pri rezultatu 5:5 u drugom setu i spremate se da servirate, onda ne bi trebalo da brinete o tome da vas pogodi loptica koja je već u autu", rekla je Devenportova.

Jankovićeva se posle meča izvinila Devenportovoj.

"Bila sam frustrirana i to je zaista bilo slučajno. Izvinjavam se, zaista nisam imala nameru da pogodim svoju protivnicu", odgovorila je Jankovićeva.

Turnir u Pekingu igra se na čvrstoj podlozi za nagradni fond od 600 hiljada dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve