Nova vest
Tenis

Četvrtak, 05.07.2007.

16:28

Nole u četvrtfinalu!

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Engleske. Četvrti igrač sveta je u osmini finala Vimbldona pobedio Australijanca Lejtona Hjuita u četiri seta - 7:6 (10-8), 7:6 (7-2), 4:6, 7:6 (7-5). Rival našem teniseru u sledećem kolu biće Kipranin Markos Bagdatis. Meč je trajao četiri sata i 11 minuta.

Prvi set meča osmine finala nije doneo nijedan brejk, a  i u taj-brejku bilo je izuzetno neizvesno (Đoković ga dobio rezultatom 10:8).

Drugi set počeo je brejkom Đokovića, Hjuit je odmah uzvratio, posle čega se bez gubljenja servisa nastavilo do novog taj-brejka. Ovog puta srpski teniser je bio ubedljiv, stvorio je veliku prednost i izgubio samo dva poena.

Sredinom trećeg seta Đoković je doživeo lakšu povredu, koja je verovatno bila uzrok pada u igri. Hjuit to koristi i stiže do seta, ispostaviće se jedinog svog u meču.

Četvrti set je doneo totalnu dramu, koja je potrajala punih 85 minuta. Teniseri su lakše gubili servise (po dva puta u setu), a Đoković je morao da se vrati posle 4:5 uz servis za Hjuita.

U taj-brejku Đoković je vodio 4-0 (četvrti poen taj-brejka bio je najlepši na meču) i 5-1, ali je opet došlo do drame. Hjuit je odbranio dve meč-lopte, a Đoković je u prvom pokušaju na svoj servis uspeo da izbori plasman u četvrtfinale.

Naš igrač je sa tri dobijena taj-brejka popravio skor u sezoni na 13-4, dokazavši fantastičnu psihološku snagu. Meč sa Bagdatisom na programu je u petak.

Kipranin je ranije istog dana pobedio Rusa Nikolaja Davidenka u tri seta, uz dva taj-brejka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

112 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu