Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.03.2007.

16:15

Dejvis kup: Petrović saoštio spisak

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Selektor reprezentacije Srbije Dejan Petrović objavio je spisak igrača za meč protiv selekcije Gruzije u 2. kolu prve grupe Evro-afričke zone Dejvis kupa. Na spisku se pored našeg najbolje plasiranog tenisera Novaka Djokovića nalaze Janko Tipsarević, Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac. Mečevi protiv Gruzije biće odigrani u SC Kovilovo, na šljaci u hali, od 6. do 8. aprila.

"Prepreka koja stoji pred nama nije nepremostiva, favoriti smo, samo je na nama da to i pokažemo i dokažemo. Posle dvogodišnje pauze, ponovo igramo pred domaćom publikom što je sjajno i što puno znači kako celoj reprezentaciji, tako sigurno i domaćoj publici. Uželeli smo se i mi njih i oni nas. Što se tiče protivnika, poznajemo ih dobro, imaju samo tri igrača na ATP listi, od toga dvojica igraju u Devis kupu, dok su im treći i četvrti igrači reprezentacije juniori koji još nisu ni ušli na ATP listu. Prvi igrač Gruzije je Irakli Labadze, nama svima jako dobro poznat. Njegov najveći uspeh bio je polufinale Indijan Velsa 2004. godine kada je i bio 42. na svetu, u dublu je prošle godine na Vimbldonu u paru sa našim Dušanom Vemićem došao iz kvalifikacija do osmine finala, dok je u singlu takodje stigao do te runde takmičenja. Nije naivan igrač, ali ni neko od koga treba da strepimo. Naši igrači su svakim danom sve bolji i bolji i neko od koga sada strepe protivnici. Idemo uzlaznom putanjom i to treba da nastavimo. Očekujem trijumf i prolaz u septembarski plej of. Sa pripremama krećemo 1. aprila, Bozoljac je već tu u Beogradu i krenuo je sa radom, dok će nam se ostali pridružiti po završetku takmičenja u Majamiju, ali želimo im da se tamo zadrže što duže i dodju nam sa titulama u rukama", izjavio je selektor Dejan Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve