Zvezda kao Piksi: Ne ostavljaj za "Kamenolom"

Druga meč lopta.

Izvor: Miloš Simanoviæ

Četvrtak, 25.11.2021.

09:00

Zvezda kao Piksi: Ne ostavljaj za
foto: Nikola Mitic / STARSPORT

Prvu, za proleće u Ligi Evrope, fudbaleri Crvene zvezde su proćerdali kada su izgubili su Beogradu od danskog Mitjilenda (1:0), pre tri nedelje.

Priliku za popravni tim Dejana Stankovića imaće na istom mestu, u dečijem ambijentu stadiona "Rajko Mitić" zbog kazne UEFA, protiv bugarskog Ludogoreca.

Trijumf bi, u slučaju da Mitjilend ne baci na kolena Bragu, doneo bar šesnaestinu finala Lige Evrope, kolo pre kraja.

Kristalno je jasno da niko iz Zvezde ne želi dramu u Braginom "Kamenolomu" za prolaz...

Piksijevom stazom...

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Poslednji redovi iz uvoda ovog teksta teraju na jedino moguće razmišljanje sve zaposlene na "Marakani".

Moraće da slede poznatu poslovicu i reči pete Zvezdine zvezde i nekadašnjeg kapitena Dragana Stojkovića Piksija iz operacije "Lisabon".

"Što možeš danas, ne ostavljaj za sutra", rekao je Piksi svojim izabranicima u svlačionici pred izlazak na travu La Luža, a ishod je poznat na našu radost.

Sličnu motivaciju će morati da prezentuje Stanković kako bi crveno-beli odradili posao na najbolji mogući način, s tim da je potrebno i da osluškuju vesti iz Herninga i povoljan rezultat Brage.

Ipak, sav fokus mora da bude na legiji stranaca iz Razgrada, koja je došla u Beograd oslabljena bez trojice bitnih defanzivaca u svakom delu – Sisinja, Žosue Sa i Antona Nedjalkova.

Isto tako, niko ne sme da pomisli na otpiše Ludogorec, posebno što i dalje gaji nadu da bi mogao da ostane u Evropi putem Lige konferencija.

Revanš sa kamatom

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Takođe, Crvena zvezda će, htela to ili ne, u podsvesti ima onaj meč iz 2016. godine iz Beograda protiv Ludogoreca (2:4) u borbi za Ligu šampiona.

Iz tog tima tu su Aleksandar Katai, Gelor Kanga i Slavoljub Srnić, pa će sigurno imati dodatni motiv da se naplati taj bolan poraz, posebno Kanga koji je tada bio tragičar zbog isključenja.

Zvezda jeste pobedila ove sezone u Razgradu, baš pogotkom Kange, i sad joj je potreban pečat da za sva vremena arhivira neprijatnost na pominjanje Ludogoreca.

I zakorači u treće proleće u Ligi Evrope u poslednjih pet godina, uz nadu da izbegne dramu na zatvaranju grupne faze.

Priredio: Miloš Simanović (Twitter)
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: