Nova vest
Fudbal

Utorak, 29.06.2010.

21:07

Okada: "Ponosan sam na igrače"

Selektor fudbalske reprezentacije Japana Takeši Okada istakao je da je ponosan na svoje igrače, bez obzira na eliminaciju ekipe sa Mundijala u Južnoj Africi.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

'Samuraji' su poraženi u osmini finala Svetskog prvenstva od selekcije Paragvaja, tek posle izvođenja penala.

Posle 120 minuta igre na stadionu 'Loftus Versfeld’ u Pretoriji nile bilo golova, ali je Japan na kraju poražen rezultatom 5:3. Odluka je pala u trećoj seriji, kada je kada je reprezentativac Japana Juići Komano pogodio prečku.

"Ne žalim ni za čim. Igrači su bili sjajni, Japan može da bude ponosan na njih", rekao je Okada posle eliminacije sa Mundijala.

"Ja sam odgovoran za ovaj poraz, ne igrači. Ja nisam uradio dovoljno kako bi im omogućio da pobede. Teško je naći samo jedan razlog za našu eliminaciju. Tim nije stvorio dovoljno šansi, a nismo uspeli da iskoristimo ni one koje smo imali", zaključio je Okada.

"Šta sam još mogao da uradim? Trebalo je da igračima naglasim da moraju da pobede. Nisam zadovoljan, jer smo poraženi. Ali, teško
je odmah analizirati šta se dogodilo. Ne mogu da kažem ništa o svojoj budućnosti, osim da ne mislim da mogu još mnogo toga da uradim na ovoj funkciji
", rekao je selektor Japana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve