Nova vest
Fudbal

Subota, 05.06.2010.

20:40

Pobeda Srbije pred put u Afriku

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Kameruna sa 4:3 (4:2) u poslednjoj proveri pred Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Srbija je dva puta gubila, ali je već do poluvremena uspela da preokrene rezultat i do kraja sačuva prednost.

Golove za srpski tim postigli su Miloš Krasić, Dejan Stanković, Nenad Milijaš iz penala i Marko Pantelić, a za Kamerun je dvostruki strelac bio Vebo, uz gol Motinga. Selektor Radomir Antić nije računao na Nemanju Vidića zbog lakše prehlade.

Srbija - Kamerun 4:3
Krasić 16, Stanković 25, Milijaš 44 (pen.), Pantelić 45 - Vebo 5, 20, Moting 67

Prvu utakmicu igra protiv Gane 13. juna, pet dana kasnije igraće sa Nemačkom u Port Elizabetu, a 23. juna sa Australijom u Nelspruitu.

Srbija je utakmicu počela poluprilikom Marka Pantelića, a već u petom minutu Kamerun je poveo. Asu-Ekoto centrirao je sa leve strane, golman Stojković pogrešno je procenio let lopte, pa je Pjer Vebo ispred njega glavom smestio loptu u mrežu za vođstvo gostiju posle samo pet minuta meča.

Usledila je nešto bolja igra srpskog tima, a posle nekoliko kornera usledilo je izjednačenje u 16. minutu - akciju je započeo Milijaš, Pantelić je loptom u prostor uposlio Obradoviča, posle čijeg centaršuta golman Sulejmanu nije najbolje reagovao, a na drugoj strani čekao je Miloš Krasić i pogodio je gornji levi ugao za 1:1.

Ipak, samo tri minuta kasnije gosti iz Kameruna ponovo stižu do vođstvo - posle dugačke lopte Makuna, N'Guemo se oslobodio Lukovića i centrirao, a Vebo je bio usamljen na petercu i postigao je novi gol glavom.

Na stadionu JNA golovi ređali su se kao na traci - Kamerunci su na kratko izbili loptu, Krasić je na ivici šesnaesterca odložio loptu za Dejana Stankovića, a kapiten Srbije je sjajnim udarcem poslao loptu od stative u gol u 25. minutu.

U nastavku meča Kamerun je imao sjajnu priliku kada je lopta posle Vebovog šuta završila tik pored stative, ali je do vođstva ipak došla Srbija u 44. minutu - Stefan M'Bia je oborio Jovanovića u kaznenom prostoru, a sudija je procenio da je to bio prekršaj i pokazao na belu tačku. Siguran izvođač jedanaesterca bio je Nenad Milijaš poslavši lopti u donji levi golmanov ugao - 3:2.

U nadoknadi vremena Srbija je postigla još jedan pogodak - posle smušene reakcije odbrane Kameruna, lopta je došla na peterac do Marka Pantelića, koji je bio okrenut leđima golu, ali se odlično snašao i matirao Sulejmanija za dva gola prednosti srpskog tima na poluvremenu.

Drugo poluvreme počelo je u nešto sporijem tempu nego prvo, a loptu je više u nogama držala selekcija Srbije, koja je i stvorila nekoliko poluprilika.

Ipak, do gola stižu Kamerunci u 67. minutu – Džeremi je centrirao sa desne strane, Bane Ivanović je zakasnio, a Erik Čupo-Moting nije imao težak posao i sa 5m je glavom sproveo loptu u mrežu.

Do kraja meča Srbija se uglavnom branila, ali Kamerunci nisu stvorili ozbiljniju priliku, pa srpski nacionalni tim u Južnu Afriku odlazi u pobedničkom raspoloženju.



Srbija: Stojković, Ivanović, Subotić, Luković, Obradović (46’ Kolarov), Stanković, Milijaš (47’ Petrović), Krasić (62’ Mrđa), Jovanović (68’ Tošić), Pantelić (58’ Ninković), Žigić (47’ Lazović).
Kamerun: Sulejmanu, Manđek (46’ Džeremi), M'Bia, Basone, Ekoto, N'Koulu (64’ Matip), N’Guemo, Makun, Abubakar (46’ Emana), Moting, Vebo (64’ Idrisu).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

378 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve