Nova vest
Fudbal

Subota, 05.06.2010.

09:42

Kaka: "Spreman sam za ulogu lidera"

Brazilski fudbaler Kaka rekao je da nije zabrinut zbog svoje forme pred Svetsko prvenstvo, kao i da je spreman da preuzme odgovornost kao vođa svoje reprezentacije na turniru u Južnoj Africi.

Izvor: MT

Autor:MT

Default images

"Svaki dan mi je sve bolje. Povreda me više ne muči. Radio sam sve što sam planirao do sada i do prve utakmice ću biti u sjajnoj kondiciji", rekao je Kaka.

Vezni igrač je najveća zvezda Brazila na Mundijalu, ali će na turnir doći posle ozbiljnih povreda, zbog kojih su neki dovodili u pitanje njegov nastup na takmičenju.

Kreator igre Real Madrida zbog povreda nije pružao najbolje partije u klubu. Imao je problema sa preponama i tetivama u jednom trenutku, zbog čega nije igrao 45 dana.

Lekari brazilske reprezentacije rekli su da je povreda prepona prošlost, a da problemi sa tetivom leve noge neće sprečiti igrača da počne prvu utakmicu "karioka" na Mundijalu, 15. juna protiv Južne Koreje.

"U početku sam se brinuo. Jako me je ograničavala povreda, ali sada mogu da se krećem mnogo bolje. Prolazim kroz intenzivnu terapiju, a do prve utakmice ostalo je još 10 dana. Biće sve u redu sa mnom", rekao je Kaka.

Brazil je u Južnu Afriku doputovao 27. maja, a Kaka je trenirao normalno sa ostalim igracima, ali ide na posebne terapije kada se ostali odmaraju.

U pobedi Brazila nad Zimbabveom od 3:0 u sredu igrao je 45 minuta i kazao je da se osećao dobro.

"Nije mi to bila najbolja utakmica u reprezentaciji, ali je bilo jako pozitivno. Mogao sam mnogo toga da uradim na terenu bez problema", rekao je 28-godišnji fudbaler.

To mu je bila prva utakmice posle više od mesec dana, a selektor Dunga je takođe bio zadovoljan nastupom.

"Vidi se napredak, a vidi se i da će se tako nastaviti", rekao je Dunga.

Kaka je bio velika zvezda i na Mundijalu 2006. godine, ali ta da je pozornicu delio sa Ronaldom, Ronaldinjom, Robertom Karlosom i Adrijanom. Sada nema nikoga ko privlači toliko pažnje kao on. Sada nosi dres Brazila sa čuvenom "desetkom" i zna da će sve oči biti uprte u njega.

"Spreman sam da budem jedan od vođa tima, spreman sam da preuzmem tu odgovornost. Uvek sam prihvatao odgovornost", rekao je on.

Kaka je bio i član tima koji je 2002. godine osvojio Svetsko prvenstvo, ali je bio omladinac i ukupno je igrao 25 minuta.

Loš početak sezone u Realu udaljio ga je od priznanja za Najboljeg igrača godine, koju je dobio 2007, ali on veruje da nije sve izgubljeno.

"Razmišljam još o tome. Nije mi to glavni cilj, ali mislim da će Brazilac biti izabran za najboljeg igrača godine ako Brazil osvoji Svetsko prvenstvo", rekao je Kaka.

On je jedan od glavnih promotera kompanije Adidas, a rekao je da nisu sasvim osnovane žalbe njegovih saigrača na loptu sa kojom će se igrati turnir. Kaka je ocenio da su kritike uobičajene pred svako Svetsko prvenstvo.

"Neću kritikovati loptu. Igrači se uvek žale na nju pred svako takmičenje. Najviše se žale u prvoj nedelji, a onda počnu da se privikavaju i stvari počnu da se menjaju", rekao je Kaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve