Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 23.09.2013.

08:42

Parker: Neverovatno putovanje

Najbolji francuski košarkaš Toni Parker rekao je da mu je teško da opiše kako se oseća posle trijujmfa na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Francuzi su u finalu slavili sa 80:66 protiv Litvanije i tako došli do prve titule šampiona ’Starog kontinenta’ u istoriji.

Parker je proglašen za najkorisnijeg igrača šampionata, a takođe je izabran i u najbolju petorku, sasvim zasluženo.

Teško je opisati kako se osećam. Ovo putovanje je bilo neverovatno, ne bih ništa promenio“, rekao je Parker, „Osvojio sam titulu i to je najvažnije. Malo sam umoran i to sam posebno osetio u četvrtfinalu i polufinalu. Ali, pre početka finala, selektor mi je rekao da verujem svojim saigračima, i ako postignem deset poena, pobedićemo. Bio je u pravu“.

Zanimljivo je da Parker od 2003. godine nije propustio nijedno Evropsko prvenstvo.

Selektor ’trikolora’ Vensan Kole je posle meča sa Litvanijom istakao da je ponosan što je Parker konačno osvojio titulu.

Toliko dugo je pokušavao da dođe do ovog trofeja i konačno ga je i osvojio. To je jednostavno prirodna nagrada. Ali, nije bilo lako doći do nje“, istakao je Kole.

Zanimljiv je podatak da je finale Evrobasketa gledalo 5.467.000 gledalaca kraj malih ekrana, što je najveća gledanost jedne košarkaške utakmice u toj zemlji ikada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d